Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
recept boekweitnoedels

RECEPT: frisse boekweitnoedels met kip en verse groentjes (ideaal voor de start van de lente!)

Nu de lente in het land is, brengen we dit seizoen maar al te graag ook naar ons bord. Dit recept met boekweitnoedels (sobanoedels) wordt ongetwijfeld een toppertje. Ideaal voor wie op zoek is naar een gezond recept dat snel klaar is en overheerlijk smaakt. Klaar om je smaakpapillen eens goed te verwennen?

Benodigdheden voor 4 personen*

Hoe maak je het?

Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan. Bak de stukjes kipfilet en kruid met peper en kruidenzout. Schil de wortels en snijd ze samen met de paprika's in stukjes. Snijd vervolgens de broccoli in roosjes en stoom ze al even gaar. Doe de paprika, wortel, broccoli en lente-uitjes samen in de wokpan en wok ze vervolgens tot ze naar jouw smaak oké zijn. Kook ondertussen de noedels in een ruime hoeveelheid kokend water gedurende 6 tot 8 minuten of tot wanneer ze zacht genoeg zijn. Spoel goed af wanneer de noedels klaar zijn. Voeg de noedels bij de groentjes, strooi er de Tempation kruidenmix over en roer de shoyu erdoor. Schep alles goed door tot de noedels terug warm zijn en serveer. 

Meer recepten met boekweit:

RECEPT: Boekweitpasta met kappertjes, olijven en tonijn

Een fris en simpel recept om de lente gezond in te zetten! Smakelijk!

*Eet het liefst biologische producten

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham