Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham

SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham

Gedaan met de winterkost: deze salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham tovert de zon in je bord!

Gierst heeft een mooie goudgele kleur en licht zoete smaak. Het is één van de graangewassen met zeer hoge voedingswaarde. Zeer rijk aan ijzer en koper, evenals aan magnesium, mangaan, fosfor, vitaminen B6. Gierst is eveneens bron van zink, vezels en eiwitten. Het is één van de glutenvrije granen.

Salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham

Ingrediënten*

2-3 personen

Zo doe je dat

Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden voor de gepofte tomaatjes.

Leg de tomaten met de tenen look (ongeschild) in een ovenschaal en meng met 1 eetlepel olijfolie citroen. Kruid met peper en (kruiden)zout. Zet 15 tot 20 minuten in de oven. 

Breng 400 milliliter water met 1 eetlepel groentebouillon aan de kook en voeg de gierst toe. Kook deze 15 minuten met deksel op de pot op zacht vuur. Laat afkoelen.

Haal de schilletjes van de teentjes look en snijd de look in stukjes.

Maak een dressing van de pesto met 2 eetlepels olijfolie en de stukjes look en schep - samen met de rucola - door de afgekoelde gierst. 

Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrijk met een laagje olijfolie. 

Verwarm een grillpan op hoog vuur en gril de courgetteplakjes aan beide kanten bruin. Leg even op een bord apart tot je alle courgetteplakjes hebt gegrild.

Verdeel de gierst over de borden, schep er wat tomaatjes, courgette en plakjes Parmaham op en bestrooi met pompoenpitten.

Ook lekker:

De SkinnyLove Community

Goesting in meer lekkere recepten van SkinnyLovers of wil je graag mee praten over jouw weg naar een gezond en slank gewicht? Meld je dan nu aan bij onze SkinnyLove Community op Facebook. Hier vind je veel positieve verhalen en ervaringen, recepten, tips & tricks van beginnende en ervaren SkinnyLovers. In de SkinnyLove Community kun je terecht met al jouw vragen en deel je jouw grote en kleine succesjes. Bovendien zorgt Alain voor een boel inspiratie die je niet wilt missen!

Naar de Community>>

* Kies altijd voor biologische ingrediënten

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: geroosterde bloemkool met zoete aardappel en kipspiesjes