Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
SkinnyLoveProof lasagne met gierst en verse groenten

SkinnyLoveProof lasagne met gierst en verse groenten

Niets zo lekker als een warme lasagne uit de oven op een gure herfstdag. Maar een traditionele lasagne met witte pastavellen, vette kaas en dito vlees is natuurlijk niet SkinnyLoveProof.. Gelukkig heeft Alida daar een zalig alternatief voor bedacht. Een lasagne met gierst en verse groentjes waar je duimen en vingers bij aflikt!

Ingrediënten

Voor 2 personen
  • Gierst, gekookt, in winkelmandje>>
  • 2 tot 3 courgettes
  • 2 kleine pastinaken of 1 grote
  • 5 wortelen
  • een halve prei
  • Geraspte geiten- of schapenkaas
Voor de saus
  • Bloemkoolroosjes van ongeveer een halve bloemkool
  • 50 gram Bio feta
  • 1/2 koffielepel nootmuskaat
  • 200 gram Hempfu*
  • Scheutje SkinnyLove olijfolie natuur, in winkelmandje>>
Extra nodig:
  • 2 eenpersoons ovenschaaltjes
  • Staafmixer

Zo maak je SkinnyLoveProof lasagne met gierst en verse groenten

Snijd de courgettes in lange repen en maak dunne plakjes van de pastinaken. Dit doe je het best met een mandoline. Snijd de wortelen in plakjes. Kook voor de saus de bloemkool tot ze een beetje zacht wordt. 

Mix de bloemkool, hempfu, feta, nootmuskaat, olijfolie met 3 eetlepels kookvocht tot een een stevig sausje. Verwarm de oven op 180 graden. Om de lasagne op te maken smeer je de ovenschaaltjes in met olijfolie. Leg een paar repen courgette in de schaaltjes zodat de bodem is bedekt.

Smeer in met een deel van de saus. Leg hier de stukjes wortel, pastinaak, de prei en een paar scheppen gierst op. Herhaal dit tot alles op is en je nog wat courgette over hebt. Schenk een klein beetje kookvocht van de bloemkool op de lasagne, zodat alle groentjes goed kunnen pruttelen in de oven. Eindig met een laagje courgette. Kruid met zwarte peper en kruidenzout.

Bestrooi met de gerapte kaas en bedek de ovenschotels met aluminiumfolie. Zet de lasagne 20 tot 25 minuten in de oven. Prik er tussendoor eventjes in met een vork om te voelen of de groenten gaar zijn. Verwijder de laatste 5 minuten de folie en zet de ovengrill aan voor een krokant laagje kaas.

*Hempfu is op basis van hennepzaad en water en te koop in biowinkels.

Bekijk de hele video met Alida en Alain op YouTube: 

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham