Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
wondermiddel tegen de griep

Is deze vitamine écht het wondermiddel tegen de griep?

Wie een verkoudheid of griepje voelt opkomen, krijgt regelmatig te horen dat vitamine C in dit geval een grote hulp is. Het ideale scenario om die griep te snel af te zijn, beelden we ons in dit geval in als gezellig onder een warm dekentje zitten, met een warme thee en voeding vol vitamine C. Over de wateroplosbare vitamine wordt namelijk gezegd dat het een wondermiddel tegen de griep of tegen eender welke andere ziekte is. Maar helpt de vitamine ons echt uit de nood wanneer onze lichaamstemperatuur de hoogte ingaat of is dit maar een fabeltje? Om erachter te komen vanwaar het idee komt dat vitamine C het wondermiddel tegen griep is, is het vanzelfsprekend belangrijk om te weten wat de vitamine eigenlijk allemaal voor ons lichaam doet.

Wat doet vitamine C?

vitamine C Vitamine C is een ascorbinezuur of een wateroplosbare vitamine. Dat wijst erop dat de vitamine uit je lichaam verdwijnt in de vorm van urine, waardoor het belangrijk is om hier voldoende van op te nemen via de voeding die je consumeert. Een gemiddelde volwassene heeft ongeveer 75 tot 90 milligram vitamine C per dag nodig. Je haalt de vitamine uit voeding zoals boerenkool, broccoli, pikante pepers, citrusvruchten, aardbeien, papaja, tomaten, kiwi en ga zo maar door. Stuk voor stuk gezonde voeding die elk op zichzelf ook al bijdraagt aan je algemene gezondheid. Het is een belangrijke antioxidant waarvan één van de effecten een sterker immuunsysteem is. Daarnaast zorgt het voor het behoud van een stralende huid, gezonde botten, tanden en bloedvaten. Die gezonde bloedvaten leveren je lichaam een vlot functionerend zenuwstelsel op. Het spreekt voor zich dat het sterker immuunsysteem de reden is waarom mensen denken dat vitamine C een wondermiddel tegen griep is. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt inderdaad dat wie voldoende vitamine C in zijn lichaam heeft, sneller van een verkoudheid of een griepje af is. Maar maakt dat het ook een echt wondermiddel? Lees ook: 7 positieve eigenschappen van vitamine C

Meer vitamine C opnemen om griep te genezen?

ziek na drukte Dat vitamine C bijdraagt aan een vlotter genezingsproces staat vast, maar het is zeker niet het ultieme wondermiddel tegen de griep, waardoor je plots amper last hebt van de ziekte. Bovendien is het beter jezelf te beperken tot de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 75 tot 90 milligram, aangezien een teveel aan vitamine C geen nut heeft. Dat verlaat je lichaam gewoon mee wanneer je moet plassen. Voldoende vitamine C is dus één belangrijke factor in griep genezen, maar het is niet de gouden tip waardoor je miraculeus onmiddellijk weer genezen bent.

1. Hygiënevoorschriften respecteren

lakens wassen Je kan de symptomen van de griep voorkomen door een aantal hygiënevoorschriften te respecteren. Denk hier aan voor de hand liggende zaken zoals regelmatig je handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken in plaats van stoffen zakdoeken die je overal mee naartoe sleurt, wie ziek is niet aanraken met de handen en de lakens wekelijks verversen. Doe dit ook als je al ziek bent, zodat je minder kans hebt dat de bacteriën en microben zich extra gaan vermenigvuldigen. Lees ook: Hoe vaak moet je eigenlijk je lakens wassen?

2. Hydrateren

Citroensap gezondheid voordelen Of je nu warme of koude drankjes drinkt, dat maakt op zich niet veel uit. Zolang je maar voldoende hydrateert. Wanneer je ziek bent, geraakt je lichaam sneller uitgedroogd en heeft het meer nood aan hydratatie. Het is één van de belangrijkste tips om van een verkoudheid of griep af te geraken. Hoe droger je mond en je keel zijn, hoe meer bacteriën er namelijk vrij spel krijgen. Een optimale vochtbalans is essentieel om het lymfestelsel te laten functioneren. Dat lymfestelsel maakt ziektekiemen onschadelijk en voert afvalstoffen af, waardoor je terug gezond wordt. Geen zin in gewoon water? Probeer dan eens een natuurlijke extract van Ginger BLAST toe te voegen. De smaakcombinatie van gember en citroen zorgt voor een extra boost van het immuunsysteem. En het heeft ook nog tal van andere gezondheidsvoordelen voor jou in petto waardoor je sneller terug in topvorm geraakt. Lees ook: Een natuurlijke energieboost dankzij deze 4 geheime ingrediënten

3. Rusten

wakker op hetzelfde tijdstip Blijven doorgaan zonder te rusten, maakt de griep alleen maar erger. En dat is het laatste wat je wil. Wanneer je slaapt en rust, geef je jouw lichaam de tijd die het nodig heeft om te herstellen en opnieuw op te laden. Je kan beter eens een keertje op tijd in bed kruipen of je een dagje ziek melden, om vervolgens weer fris terug op te staan en er op het werk weer in te kunnen vliegen. Dat heeft meer effect op je gezondheid dan wanneer je blijft werken, wat het op lange termijn alleen maar erger maakt. Rusten is de boodschap! Lees ook: Je immuunsysteem verbeteren doe je dankzij deze 5 effectieve tips

4. Gezonde voeding

de kleur van groenten en fruit Waar genoeg beweging misschien wat moeilijker wordt tijdens een griepje, moet gezonde voeding een evidentie blijven. Toegegeven, als het over buikgriep gaat, is eten een echte uitdaging. Een gewone griep daarentegen is prima op te lossen door ondertussen nog steeds gezond en evenwichtig te blijven eten. Kies voor fruit, groenten en voldoende vezels die je lichamelijk functioneren stimuleren. Wil je het genezingsproces extra boosten? Drink dan naast je maaltijden het biologische SkinnyLove dat dankzij ingrediënten zoals kurkuma, gember en matcha groene thee jouw lichaam ondersteunt en gezond maakt. Lees ook: 7 overtuigende redenen om meer pure voeding te eten Vitamine C is dan misschien niet hét wondermiddel tegen de griep, maar in combinatie met al deze vier puntjes helpt het jou wel van dat griepje af.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"