Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud

Frozen Shoulder?

"Ik heb zelf een frozen shoulder gehad, dus ik weet hoeveel pijn het doet. En ik leef mee met mensen die de pijn voelen. Ik moest letterlijk huilen van de pijn. De ene dag ging het goed, en de volgende dag kreeg ik ondraaglijke schouderpijn. Dan kwam de eerste van vele slechte nachten. Dat is de ellendige wereld van de frozen shoulder."

Alain Indria

"Dus ontwikkelde ik de AX1 om mijn eigen frozen shoulder succesvol te behandelen"

Jarenlang was ik een topsporter (surfer). Toen ik een enkele maanden geleden plots mijn schouder niet meer normaal kon bewegen schrok ik.

Waar ik nog het meeste van schrok waren deze 2 zaken:

1. Nog nooit had ik zoveel pijn gevoeld. Ik stond letterlijk(!) te huilen van de pijn.

2. Voor de eerste keer in mijn leven heb ik beseft dat andere nooit kunnen begrijpen hoeveel pijn jij wel voelt. Mensen om me heen deden er wat licht over. Zo van "Alain, je wordt gewoon wat ouder" en dat soort opmerkingen. Terwijl ik echt stond te janken van de pijn.

Dus ben ik in het kruidenlabo dat we thuis hebben gekropen. Heb systematisch geanalyseerd wat de oorzaken zijn van een frozen shoulder (en tegelijk ook van stijve gewrichten en stramme spieren).
Zo besefte ik dat er 6 oorzaken zijn die ik moest aanpakken. Dat heb ik gedaan en ik nam een poeder dat ik later AX1 ben gaan noemen.De A staat voor Alain. De X voor eXtreme pijn.

Letterlijk 2 dagen later had ik mijn normale bewegingsvrijheid herwonnen. Nul pijn meer. Ik ben het blijven nemen, want ik voel me er ongelooflijk goed bij. Soepel en vitaal. Pijnloos en opnieuw gelukkig.

Bij welke symptomen van een frozen shoulder kan AX1 je helpen?

Je wordt je bewust van een frozen shoulder wanneer het pijn begint te doen. De pijn zorgt er dan voor dat je je bewegingen beperkt.

Als je de schouder steeds minder beweegt, neemt de stijfheid toe. Al snel merk je dat je je schouder niet meer kunt bewegen zoals je dat vroeger deed. Een voorwerp op een hoge plank pakken wordt moeilijk, zo niet onmogelijk.

Deze symptomen kunnen het je ook snel moeilijk maken om zeer eenvoudige handelingen te verrichten, zoals de afwas doen of je haar kammen. Verschillende vrouwen vertelden ons dat ze hun haar veel korter lieten knippen, omdat het zoveel pijn deed om hun lang haar te verzorgen en te kammen.

Het kan moeilijk - zelfs onmogelijk - zijn achter je rug te reiken om je beha vast te maken of je portefeuille uit uw achterzak te pakken. Ook het omdoen van een vest of riem kan zeer veel pijnlijk zijn.

frozen shoulder onmogelijke beweging

Een typische beweging die onmogelijk wordt is het vastnemen van een parkeerticket uit de automaat aan de ingang van een parkeergarage.

De symptomen van een frozen shoulder zijn niet te wijten aan zwakte, maar aan stijfheid in het gewricht. Niet alleen kan je je arm niet optillen, als iemand anders het probeert, zal hij het bij jou ook niet kunnen. De typische evolutie verloopt door drie fases:

 • Bevriezingsfase: Wanneer de pijn en de bewegingsbeperking beginnen
 • Bevroren stadium: Wanneer de beweging ernstig beperkt is
 • Dooistadium: Wanneer de schouder losser begint te worden

Het kan wel verschillende jaren duren om het dooistadium te bereiken. Dus je kan beter je frozen shoulder behandelen in plaats van te wachten tot je mogelijk vanzelf beter wordt.

  Hoe wordt een bevroren schouder behandeld?

  Om de pijn te behandelen en je gewrichtsontsteking te verminderen, kan je arts je een ontstekingsremmend medicijn aanraden, zoals aspirine of ibuprofen.

  Het probleem hiermee is wel dat deze medicijnen door velen niet goed verdragen worden, omdat ze last krijgen van de maag.

  Het is immers bekend dat een drukkende, zeurende pijn in de maag kan komen door een kleine of grotere ontsteking (zweer) aan de maagwand.

  Normaal wordt de maagwand door het maagslijmvlies beschermd tegen het scherpe maagzuur. Als het slijmvlies beschadigd of geïrriteerd is, kan dat zuur een ontsteking veroorzaken.

  Het gebruik van pijnstillers die een ontstekingsremmende werking hebben, zoals diclofenac, ibuprofen of naproxen kunnen daar een oorzaak van zijn.