Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
SkinnyLove Proof couscous van gierst met verse groenten en ras en hanout

SkinnyLove Proof couscous van gierst met verse groenten en ras en hanout

Deze heerlijke zelfgemaakte vegetarische 'couscous' met tomaten, wortelen, courgette, gele paprika en verse basilicum staat in geen tijd op tafel. En is ook nog eens SkinnyLove Proof, want we vervingen de couscous door gierst.

Ras el Hanout

In deze couscous gebruiken we de specerij ras el hanout: een  kruidenmengsel uit de Arabische keuken van soms wel twintig of meer specerijen. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en staat voor het beste wat de handelaar op dat moment te bieden heeft. Hierdoor kan de samenstelling van dag tot dag veranderen en vind je dus ook overal ter wereld andere mixen.

Veel voorkomende kruiden en specerijen zijn onder andere kardemom, kaneel, nootmuskaat, zwarte peper en piment. De smaak is eigenlijk altijd vrij sterk en overheerst snel, dus pas op met de dosering.

Couscous van gierst met verse groenten

Ingrediënten*

2-3 personen

Zo doe je dat

Breng 400 milliliter water met 1 eetlepel groentebouillon aan de kook en voeg de gierst toe. Kook deze 15 minuten met deksel op de pot op zacht vuur. Zet apart. De gierst mag een beetje afkoelen, je gerecht hoeft niet heel warm opgediend te worden.

Verwarm 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de courgette, paprika en wortelen met de ras el hanout ongeveer 5 minuten. De wortelen moeten nog een beet hebben. Kruid de groenten met peper en kruidenzout.

Schep de warme groenten door de gierst, samen met de tomaten en 2 eetlepels olijfolie.

Kruid naar smaak met peper en zout en bestrooi met blaadjes basilicum.

Ook lekker: SkinnyLove Proof tabouleh van gierst

* Kies liefst voor biologische producten

Vorig artikel Boekweitpasta met kip en broccoli
Volgend artikel Summer Booster Cocktailsorbets met vers fruit