Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
SkinnyLove Proof tabouleh van gierst

SkinnyLove Proof tabouleh van gierst

Lekker om een keer zelf te maken: Tabouleh!  Een heerlijke Libanese salade met mediterraanse smaken als munt, peterselie en koriander. Een ware smaakexplosie in je mond! En helemaal SkinnyLove Proof, want we gebruiken gierst in plaats van bulghur.

SkinnyLove Proof tabouleh van gierst

Ingrediënten*

Voor één grote schaal

  • 3 bussels platte peterselie
  • 1/2 bussel munt
  • 1/2 bussel koriander
  • 2 lente-uitjes
  • 1/2 groene peper
  • 400 gram rijpe tomaten
  • 1-2 citroenen
  • 75 gram gierst, in winkelmandje>>
  • SkinnyLove Olijfolie pompelmoes of citroen, in winkelmandje>>
  • peper 
  • Herbamare kruidenzout, in winkelmandje>>

Zo doe je dat

Haal de muntblaadjes los van de takjes en snijd samen met de peterselie en koriander (de blaadjes én de steeltjes) heel fijn.

Snijd de lente-ui en groene peper ook fijn en wrijf in met een beetje kruidenzout en peper. Rasp de schil van de citroenen en pers de vruchten uit. Kook de gierst gaar volgens de verpakking en snijd de tomaatjes in kleine blokjes.

Meng  alle kruiden met de lente-ui, groene peper en citroenrasp. Breng verder op smaak met kruidenzout, veel citroensap en een flinke scheut olijfolie. De tabouleh moet sappig en friszuur zijn. 

 

Ook lekker:

*Kies liefst, waar mogelijk, voor biologische producten

Vorig artikel Poké bowl met volle rijst, zalm en knapperige groentjes
Volgend artikel Boekweitrisotto met gegrilde kip