Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Fast Food: parels met kip uit de wok

Fast Food: parels met kip uit de wok

Gezond en lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn. Gewone dagelijkse kost waar je van afvalt en gezond blijft! Alida en Alain duiken de keuken in en gaan aan de slag met gezonde ingrediënten die ze vinden in hun koelkast.

Gebruik groenten die je in de koelkast hebt liggen. Zo verspil je geen voedsel en bespaar je op een ritje naar de biowinkel.

Dit heb je nodig*

Zo doe je dat

Kook de parelgerst zoals aangegeven op de verpakking met een koffielepel groenbouillon en twee koffielepels kurkuma. Neem voor een eenheid parelgerst, anderhalve eenheid water.

Spoel de prei goed schoon en snijd ze in ringen. Biologische groenten hoef je niet te schillen wanneer deze biologisch zijn. Wel altijd even goed wassen met water. Rasp de wortels in dunne plakjes en snijd de rest van de groenten in hapklare stukken. Snijd ook de kipfilet in stukjes.

Verhit twee eetlepels olijfolie in de wok en bak de ui, prei en pastinaak even aan. Roer een lepeltje groentebouillon door warm water en schenk het bij de groenten, zodat ze kunnen stoven. Leg de deksel op de wok. Schep na een paar minuten de rest van de groentjes erbij.

Laat de wokschotel zachtjes garen. Bestrooi de stukjes kip met een paar flinke snuiven curry madras, peper, kruidenzout en een paar eetlepels olijfolie. Roer alles goed door. Roer de stukjes kip  door de groenten en laat de kip gaar worden. Rasp een stukje verse gember heel fijn en knijp ze boven de wok uit. Roer alles goed door en serveer bij de parelgerst.

Wil je zien hoe Alida dit gerechtje juist bereidt? Check dan het filmpje hieronder:

*Alle ingrediënten die gebruikt worden zijn biologisch.

Nog meer lekkere recepten:

Vorig artikel SkinnyLove Proof recept: salade met gierst, gegrilde groenten en Parmaham