Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
app gezondheid

3 essentiële gezondheidsapps om nu te downloaden

Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat er massa's apps bestaan voor je gezondheid, maar slechts enkele zijn ook officieel goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid. 

 

1. FibriCheck

FibriCheck is de eerste medische applicatie met goedkeuring van het ministerie om het hartritme te controleren en te monitoren via de camera van je smartphone. FibriCheck detecteert verschillende types hartritmestoornissen. Heb je wel eens last van hartkloppingen of kortademigheid? Zit je in de menopauze? Dan behoor je tot de risicogroep van mensen met een verhoogde kans op cardiovasculaire aandoeningen. In dat geval kan je arts je deze app voorschrijven. FibriCheck is ook aangewezen voor personen met een hoge bloeddruk of diabetes.

2. moveUP

Meer dan een eenvoudige app voor je gezondheid, is moveUP een revalidatiemethode. moveUP is er op gericht om je op een efficiënte manier weer op de been te krijgen na een heup- of knieoperatie. Via de app krijgt de patiënt een dagelijkse opvolging en begeleiding. Kinesitherapeuten staan 24 uur op 24 in contact met de gebruiker van de app, én met de behandelende arts en ziekenhuis.

3. AirView™

Ook AirView™ is een fantastische app voor je gezondheid. Zeker als je weet hoe belangrijk slaap is, kan je bij twijfel over de kwaliteit van je nachtrust maar beter beroep doen op een gezonde app. Snurk je bijvoorbeeld regelmatig en twijfel je of je lijdt aan slaapapneu? Dan is deze app voor jou. Met AirView kan de dokter patiënten monitoren. Zonder zijn kantoor te verlaten kan hij de settings van hun CPAP-toestel van op afstand aanpassen.
Welke app voor je gezondheid je ook zoekt, het is altijd goed om je dokter er over aan te spreken. Net zoals je bij gezonde afslankmethodes beter niet in je eentje experimenteert, zijn advies en begeleiding steeds welkom.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"