Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
pijn verlichten

3 natuurlijke manieren om pijn te verlichten

Of het nu gaat over chronische pijn of een lichtere pijn: elke vorm van pijn is vervelend en staat vaak heel wat dagelijkse activiteiten in de weg.

Pijn heeft een invloed op onze beweeglijkheid, productiviteit en mentale gezondheid. Beeld je maar eens in dat je voortdurend pijnprikkels krijgt, dan weet je ook dat je hier niet bepaald gelukkig van wordt. Deze drie natuurlijke manieren om pijn te verlichten zijn al een mogelijke oplossing om pijnloos door het leven te gaan. Wie regelmatig last heeft van helse of lichte pijnen is alle medicatie en doktersvoorschriften waarschijnlijk al beu gezien. Daarom zijn wat natuurlijke hulpmiddelen altijd welkom. Gelukkig hebben veel planten en kruiden een onstekingsremmend en pijnverlichtend effect.

1. Kurkuma

pijn verlichten

 Dit oergezonde gele kruid is vast geen onbekende meer voor jou. Kurkuma is afkomstig van de kurkumaplant. De specerij is een cadeautje voor jouw gezondheid en niet alleen wat het verlichten van pijn betreft. Dat komt door het bestanddeel curcumine. Ten eerste is het dit ingrediënt dat kurkuma zijn bekende gele kleur bezorgt. Ten tweede zorgt het voor heel wat ontstekingsremmende effecten, waardoor het ideaal bruikbaar is om op een natuurlijke manier pijn te stillen. Kurkuma bewees al vaak zijn geneeskracht bij hoofdpijn, spierpijn en ontstekingen van gewrichten. Lees ook: 7 nieuwe ideeën om kurkuma te gebruiken

2. Duivelsklauw

pijn verlichten

Duivelsklauw is gelukkig niet zo duivels zoals zijn naam doet vermoeden. De plant is afkomstig uit de Kalahariwoestijn en de wortels ervan bezitten heel wat geneeskrachtige eigenschappen. Het kreeg deze naam, omdat de vrucht van de plant weerhaken of klauwen heeft, waarmee die zich kan vastkleven aan de vacht van dieren en zo zijn zaadjes verspreidt. De wortels zijn de wilde weldoeners voor de gezondheid. Ze bevatten verschillende stoffen die werken als natuurlijke pijnstiller. Daarnaast remmen ze ontstekingen af en doen ze vocht afdrijven. Het helpt onder andere bij het verlagen van koorts, bloedziektes, reumatische pijnen, gal-, nier-, lever- en blaasaandoeningen. De plant wordt gebruikt om thee van te maken. Een makkelijke manier om je pijn te stillen.

3. Wilgenbast

pijn verlichten

Wilgenbast komt van de schors van meerdere soorten wilgenbomen. Al in de volksgeneeskunde werd de wilg gebruikt als natuurlijke pijnstiller. Het is de oorspronkelijke bron van salicine, het pijnstillende ingrediënt van een aspirine. Dat salicinezuur werkt effectief tegen pijn, koorts en ontstekingen. Dit actieve bestanddeel is voornamelijk aan te raden aan mensen die chronische pijn ervaren. Aangezien het salicinezuur ook in echte medicatie zit, is deze natuurlijke manier een mooie oplossing voor de bestrijding van pijn. Net zoals duivelsklauw kan je dit ook makkelijk opdrinken in je thee voor een optimaal pijnstillend effect.

Lees ook: 5 mogelijke oorzaken die je hoofdpijn kunnen verklaren

Deze drie natuurlijke manieren om pijn te verlichten, zijn de moeite waard om eens te testen.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"