Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
redenen masseren

3 redenen om je vaker te laten masseren

Nog geen plannen komend weekend? Boek dan gerust een ontspannende massage om alle stress en zorgen van de werkweek even te vergeten.

Je laten masseren maakt je lichaam gezonder op lange termijn en het is goed voor je mentale gezondheid. Een heerlijk verwenmoment met een zen gevoel als resultaat.

Een wellnessweekendje is altijd een topidee om even te ontsnappen aan de chaos van het dagelijkse leven. Even weg van alles en iedereen en alleen maar moeten focussen op ontspanning? Het kan. Een behandeling waar je ongetwijfeld goed door kan ontspannen is een massage, onze favoriet. En wij vertellen je hier waarom. Lees ook: Waarom je jezelf elke week moet trakteren op een massage

1. Goed voor de spieren

massage

Een massage is een goede spierontspanner, omdat de wrijving een goede bloedcirculatie veroorzaakt. Daardoor zal je lichaam sneller overbodige afvalstoffen afvoeren en vlugger herstellen na lichamelijke activiteiten zoals bijvoorbeeld zwemmen of lopen. Als je een spierverrekking of een blessure hebt, kan een masseur hier wonderen bij verrichten. Door zijn kennis over spieren weet hij welk plekje van het lichaam hij moet aanpakken om je lichamelijke ongemakken te laten verdwijnen.

2. Vermindering van stress

Voor de stressgevoelige mensen onder ons is ontspannen via een massage het beste medicijn. De stress zit vaak onbewust in je lijf, je bent het gevoel zo gewend, dat je het niet meer beseft. Wanneer je jezelf laat masseren maakt dat je lichaam heel wat kalmer en rustiger.

redenen masseren

Stress leidt in de meeste gevallen tot een te hoge bloeddruk en ook hier kan een massage een hulpmiddel zijn. De behandeling verlicht de lichamelijke gevolgen van de aanwezige stress, waardoor dat gevoel van nervositeit vlugger verdwijnt. Zelfs hoofdpijn kan erdoor verminderen. Let wel op dat je jezelf na de massage rustig bezighoudt om dit gevoel even te behouden voor je weer in het echte leven duikt.

3. Een zen gevoel

Wil je graag helemaal ontspannen? Laat dan ook je hele lichaam onder handen nemen. Daarbij zal de masseur zijn best doen om de gespannen plaatsen te deblokkeren. Dat zijn meestal plekken waar je het zelf niet eens van wist. Nadat de masseur zijn werk heeft verricht, zal er een last van je schouders gevallen zijn en krijg je er een zen gevoel voor in de plaats. Iets wat je zeker kan gebruiken om in het weekend even al je zorgen los te laten. Lees ook: Massages zijn verrukkelijk gezond, maar welke olie werkt het beste? Een massage op regelmatige basis kan net zoals gezonde voeding, een goede nachtrust en voldoende activiteit je afslankingsproces bevorderen. Bovendien voel je jezelf heel ontspannen, waardoor je na het weekend helemaal klaar bent voor een nieuwe werkweek. Voldoende redenen om je te laten masseren. What's not to love?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"