Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
nectarine

3 redenen om nectarine te eten

De nectarine is een afstammeling van de perzik, maar vergis je niet: hij is helemaal uniek. Met zijn gladde, glanzende schil verbergt hij een heerlijke vrucht die ons het water al in de mond doet lopen.

Het fruit proeft fris en zit boordevol vitamines. Ondanks het feit dat jij de nectarine ongetwijfeld zelf al in je fruitmand hebt liggen, zetten wij toch nog even drie redenen op een rijtje om nectarine te eten.

Meer over de nectarine

nectarine

Het fruit is afkomstig uit China en Perzië. De nectarine is een natuurlijke mutatie van de perzik, wat je zelf ook proeft. De allereerste nectarines ooit? Die vond je zelfs aan een perzikboom! Ondertussen zijn er wel echte nectarinebomen, waardoor de verschillen tussen de perzik en de nectarine ook iets groter worden.

1. Sterkere weerstand

gelukshormoon

De nectarine is ideaal als gezond tussendoortje voor wie in namiddag nood heeft aan een powerboost. De vrucht is zoet en het vruchtvlees zit boordevol vitamine C. De vitamine bij uitstek om je weerstand of je immuunsysteem een duwtje in de rug te geven. Ook vitamine E zorgt voor extra weerstand. Vitamine E is een echte antioxidant die alle vrije radicalen en bacteriën op afstand houden. Bovendien is deze vitamine goed voor je stofwisseling. Daar kunnen we ook altijd wel een boost voor gebruiken.

2. Extra vitamine A

paprika

Aangezien een nectarine een oranje kleur heeft, bevat deze carotenoïden. Dat zijn natuurlijke kleurstoffen die je vindt in gele oranje en rode groenten en fruit. Het is een stof die ons lichaam niet zelf aanmaakt en die we dus uit onze voedingsmiddelen moeten halen. Waarom we dit nodig hebben? Omdat carotenoïden vitamine A bevat. Deze vitamine is essentieel voor de groei van het menselijke lichaam. Ook deze vitamine draagt zijn steentje bij aan een sterker immuunsysteem.

3. Betere vruchtbaarheid

nectarine

In tegenstelling tot de perzik, kan deze variant wel gegeten worden met de schil. Deze bevat veel vitamine C, luteïne en zeaxanthine. Luteïne is een belangrijke fytonutriënt die de vruchtbaarheid bevordert. Antioxidantrijke voeding in het algemeen is goed om de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen te verhogen. Dat komt omdat die antioxidanten de vrije radicalen in het lichaam deactiveren, waardoor er minder kans is op schade van de lichaamscellen. En de meest doorslaggevende reden van allemaal? De nectarine is gewoon heel lekker!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"