Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
snacks energie

3 snacks waar je instant energie van krijgt

Snacks waar je stante pede energie van krijgt; dat is voor ons per definitie happy food. Even geen inspiratie om je koelkast evenwichtig en gezond te vullen? Als je deze 3 tussendoortjes in huis hebt, ben je goed op weg!

1. Appel (voor een warme appelsnack)

snacks energie

Appels kan je nooit beu worden; daar zijn ze te veelzijdig voor. Dankzij de fruitvezels zijn ze een perfecte eetlustremmer, dus kan je ze quasi onbeperkt inzetten als snack. Probeer eens een variant op het appeltje in de oven te maken. Want zeg nu zelf: in dit gerechtje is de appel toch de grote ster, en het deeg de bonus! Het laagje rondom de appel is eigenlijk zelfs ronduit overbodig. Snijd een appel in stukjes en verwarm even in de oven met wat kaneel en bestrooi met goji-besjes. Voilà: in minder dan 10 minuten smul je van je eigen gezonde appeltaartje. Wil je meer weten over de vele voordelen van gezonde snacks? Hier vertellen we je er alles over!

2. Spinazie (voor lichte ovenchips)

In spinazie zit veel ijzer, magnesium en kalium (synoniem voor instant energie!) . Magnesium helpt bij het boosten van energieproductie in je cellen en zorgt ervoor dat je je beter kunt ontspannen. Hierdoor kun je beter en langer slapen, en ook dat is de sleutel tot meer energie. Bovendien helpt spinazie spierpijn, onrustige benen en trillende spiertjes rond je ogen te bedaren. Neem even pen en papier voor dit bijzondere receptje: besprenkel een handjevol blaadjes met olijfolie en bestrooien ze met paprikapoeder, peper en Fleur de Sel. Laat ze vervolgens op lage temperatuur 'drogen' in de oven.

3. Champignons (voor een heerlijke toast)

Zelfs op een rauwe champignon knabbelen geeft je onmiddellijk energie, maar we kunnen ons voorstellen dat je toch graag iets meer smaak toevoegt. Voor een snack met pit kan je 100 g champignons kort aanbakken in olijfolie, met een teentje knoflook. Leg ze op een broodvervanger met kastanjesmaak. Wist je trouwens dat kastanjes de enige caloriearme 'noten' of nootvruchten zijn? Hoe dat komt, lees je in deze blogpost. Deze snacks zijn perfect voor de momenten waarop je je uiterste best moet doen om niet naar een ongezonde zoetigheid te grijpen. Of voor je aan een zware taak met een deadline moet beginnen. Of nog: voor het sporten! Aan jou de keuze. Geniet van de smaak, en van de vrijgekomen energie! #keepitsimple

Ontdek ook meteen al onze heerlijke broodvervangers
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"