Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
dieet minder streng

3 tips voor het volhouden van je dieet tijdens de drukke werkweek

Je neemt jezelf na elk weekend opnieuw voor dat je vanaf maandag echt gezond gaat eten en je dieet gaat volhouden. Eens de week begonnen is, lijkt dat plots veel moeilijker dan je dacht. Toch is een gezonde en actieve levensstijl tijdens een drukke werkweek minder moeilijk dan je denkt. Dankzij deze tips ga jij de werkweek gezond te lijf.

1. Mealpreppen

Toegegeven, je steekt er heel wat tijd in, maar het is die tijd zeker waard. Hou elke week een moment opzij om te plannen welke maaltijden je die week gaat eten en maak daarvan op voorhand al klaar wat kan. Wanneer je in de koelkast een aantal verse maaltijden hebt klaarstaan, heb je al een lunch voor tijdens je werkpauze of een diner voor als je thuiskomt. Op die manier ben je minder snel geneigd om tijdens de middag toch nog voor die vettige smos kaas te bezwijken of 's avonds maar vlug wat (ongezond) eten te bestellen.

dieet volhouden

Zijn tussendoortjes op het werk jouw zwakke plek? Geen paniek. Dan voorzie je wat gezonde tussendoortjes. Goede ideeën zijn altijd vers fruit zoals bosbessen en frambozen of wat Le Pain des Fleurs. Wedden dat je die suikerwafel uit de koffieruimte makkelijker aan de kant kan laten liggen?

2. Voldoende drinken

Drink tijdens je werkdag voldoende water om gehydrateerd te blijven. Je zal zien dat je er zowel een frissere geest als een energieker lichaam aan overhoudt. Even een energiedipje? Water zal hier beter helpen dan een blikje frisdrank. De snelle suikers in die laatste zorgen alleen maar voor meer vermoeidheid later op de middag. Geen fan van 'droog' water? Dan is SkinnyLove met een SmartShaker ideaal voor jou. Als je deze kuur toevoegt aan je water heb je op het einde van de dag al minstens 1,5 liter water binnen. Bovendien is de shaker superhandig om mee te nemen naar het werk: win-win! Lees ook: Dankzij deze 6 motiverende spreuken krijgt je dieet 100 % slaagkans

3. Ga op tijd slapen

Iets wat velen vaak over het hoofd zien tijdens een dieet is dat slaap een echt wondermiddel is. Te weinig slaap kan je hele afslankingsproces boycotten, omdat je jouw lichaam niet voldoende tijd geeft om te rusten en te herstellen. Dat kan zelfs resulteren in een vertraagd metabolisme. Achterhaal hoeveel uren slaap je lichaam nodig heeft en probeer daar rekening mee te houden tijdens de werkweek. Een goed slaapritme stimuleert je dieet, aangezien meer slaap je meer energie en motivatie geeft om het gezonde eten vol te houden. Minder slaap zorgt dan weer voor extra veel motivatiedipjes. En wees eens eerlijk, zo slecht klinkt dat slapen niet. Dankzij deze tips voor het volhouden van je dieet was het nooit eerder zo makkelijk om door te zetten.
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"