Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
opgeblazen gevoel

3 vruchten die helpen tegen een opgeblazen gevoel

Dat darmen complexe materie zijn, hoeven we je vast al niet meer te vertellen. Onder andere een opgeblazen gevoel is vaak het gevolg van lastige darmen. Dat is geen fijn gevoel, om van de ermee gepaard gaande winderigheid nog maar te zwijgen. Gelukkig bestaat er voor alles een oplossing. Deze drie heerlijke vruchten helpen tegen een opgeblazen gevoel.

1. Papaja

papaja
De papaja is een persoonlijke favoriet die we maar al te graag in onze fruitmand leggen. Het is een tropische vrucht die al eeuwenlang bekend staat om zijn positief effect op de spijsvertering en de darmen. Deze werking heeft de vrucht voornamelijk te danken aan het enzym papaïne. Dat enzym helpt bij het verteren van eiwitten. De vezels die in de vrucht aanwezig zijn, reinigen dan weer de darmen. Wie last heeft van obstipatie en daardoor een opgeblazen buik heeft, kan bij de papaja terecht voor een oplossing. Niet alleen de vrucht zelf, maar ook de zwarte zaden die erin zitten, zijn nuttig om te nuttigen. Het zaad biedt bijvoorbeeld soelaas wanneer je te veel gegeten hebt en de spijsvertering vertraagd wordt. Lees ook: Dit is wat de mirakelvrucht papaja voor je huid doet

2. Pruimen

opgeblazen gevoel Pruimen zijn wilde weldoeners voor je darmen of om een opgeblazen gevoel tegen te gaan. Ze worden ook wel eens een natuurlijk laxeermiddel genoemd, omdat ze sorbitol bevatten. Dit stofje is een natuurlijke suiker die voorkomt in verschillende soorten fruit waaronder druiven en kersen. De stof zorgt ervoor dat je vlot naar toilet kan gaan. Wel moet je oppassen dat je er niet te veel van binnenkrijgt, anders leidt het tot diarree. Ook de vezels die aanwezig zijn in pruimen zorgen voor een vlottere stoelgang en een betere darmflora. Bye bye opgeblazen buik!

3. Kiwi

Kiwi's zijn groene mirakels voor de darmflora. Ze hebben een licht laxerende werking waardoor ze komaf maken met dat vervelende, opgeblazen gevoel in je buik. Dat komt grotendeels door de aanwezige actinidine. Dat is een spijsverteringsenzym dat de vertering van eiwitten vlotter doet verlopen. Bij voorkeur eet je de kiwi's op met schil, omdat die de meeste vezels bevat. Een tweetal kiwi's per dag volstaan om de gewenste werking te bekomen.

Lees ook: Waarom elke dag een kiwi eten een goed idee is

Wij smullen alvast van deze drie vruchten om van dat opgeblazen gevoel af te geraken.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"