Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
reizen goed voor je

3 wetenschappelijk bewezen redenen voor waarom reizen goed voor je is

Vanaf nu heb je een officieel excuus om zoveel mogelijk op reis te gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat reizen heel goed is voor ons. Die positieve resultaten geloven we maar al te graag. Wij boeken al spontaan een nieuw reisje. Dit zijn drie wetenschappelijk bewezen redenen voor waarom reizen goed is voor je die ook jou ongetwijfeld over de streep trekken.

Reizen is leuk. Dat staat vast en daar moeten we zeker geen wetenschappelijk onderzoek naar doen. Waar wel onderzoek naar gedaan werd? Naar het effect dat reizen op ons heeft. En de resultaten van dat onderzoek brengen ons alvast helemaal in de reisstemming. Tijd om de koffers in te pakken!

1. Een reis in het vooruitzicht maakt je gelukkiger

reizen goed voor je

 Als je regelmatig een reis plant, voel je jezelf gezonder en gelukkiger. Wie vaak reisplannen maakt zit in het algemeen beter in zijn vel. Een reis in het vooruitzicht brengt namelijk een extra motivatie met zich mee om heel hard te werken tot het zover is. Bekijk het als een soort van beloning voor al je inzet. Je kan jezelf op iets verheugen waar je genot uithaalt, wat de perfecte drijfveer is om soms door te zetten. De reisbestemming hoeft zelfs niet ver te zijn, zolang je maar iets hebt om naar uit te kijken. Lees ook: Op vakantie met je zus? 3 redenen waarom je nu moet boeken!

2. Reizen vermindert risico op hartaanval

reizen goed voor je

 Voor wie meerdere jaren achter elkaar thuisblijft en niet op vakantie gaat, is er slecht nieuws. Deze groep loopt 30% meer risico op een hartaanval, in tegenstelling tot wie regelmatig een tripje naar het buitenland maakt. Een verklaring hiervoor? Wie naar het buitenland gaat, is doorgaans meer ontspannen en minder gestresseerd dan wie altijd in dezelfde omgeving verblijft. Even ontsnappen aan de dagelijkse routine is exact wat je nodig hebt om je lichaam gezond te houden. Lees ook: Verwen je hart: deze voeding zorgt voor een gezond hart

3. Reizen vermindert kans op depressie

 Wie bijna nooit op vakantie gaat, heeft meer kans op depressie en extra stress dan wie regelmatig even in het buitenland op ontdekking gaat. De omgevingsverandering is niet alleen goed voor je lichamelijke, maar ook voor je mentale gezondheid. Af en toe een andere omgeving levert je nieuwe en creatieve inzichten op die je daarna kan gebruiken in het dagelijkse leven. Ook kijk je makkelijker vanuit nieuwe perspectieven naar bepaalde problemen. Perspectieven die je anders niet overweegt omdat je heel de tijd in dezelfde omgeving zit. Op reis gaan stimuleert eveneens het gelukshormoon, waardoor we ons meer ontspannen en gelukkiger voelen. Lees ook: Zo verbetert yoga jouw mentale gezondheid Drie overtuigende redenen waarom reizen goed voor je is. Heb jij nog een reisje in het vooruitzicht?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"