Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
tips kater

3 x snelle redding, zelfs tegen de zwaarste kater

Natuurlijk, zo gaat het altijd: het was niet de bedoeling, maar na dat ene glaasje kwam er nog één, en nog één en .... hup, nu zit je met een eersteklas kater.

Tegen een houten kop bestaan er zeemansmiddeltjes zoals een plons in ijskoud water, maar wij menen dat het ook minder barbaars kan. Ook dit kan zeker tellen als eerste hulp:

1. Ontb-ei-t

Als SkinnyLover eet je niet elke ochtend een omelet, want daar kruipen ongewild toch veel calorieën in. Maar vandaag is een hardgekookt eitje of paardenoog op een cracker perfect om je kater te temmen. De cysteïne in eieren breekt namelijk het ethanolgehalte in je bloed af. Lust je geen eitje? Probeer dan in elk geval vochthoudende groenten te eten, zoals spinazie, komkommer en tomaat. Ben je te misselijk om iets binnen te krijgen? Probeer het met een cracker alleen en ga over tot de volgende stap: plan hydratatie.

2. Alles om je vochtbalans te herstellen

tips kater

Omdat je ‘watertank’ leeg is haalt je lichaam vocht uit andere delen van je lichaam zoals je hersenen. Inderdaad: juist omdat je uitgedroogd bent, heb je zo'n hoofdpijn. Daarom nogmaals de gouden tip: water, water, water (de rest komt later)! Heb je sterker materiaal nodig? Een kopje bouillon (bij voorkeur Rapunzel,i.e. een lichte, zoutarme versie) herstelt het natriumgehalte dat door de alcohol werd afgebroken. En vergeet ook het traditionele kopje gemberthee niet. Gember scherpt de zintuigen aan en pept op, en is daarom zo'n beetje het moederschip in geval van zware katers.

3. Zzzzz... tot het over is

Je kater verdoven tot het over is, is nog zo'n tip van oma die echt helpt. Maar misschien komt de slaap maar moeilijk omwille van je bonzende hoofd? Leg een lauw washandje op je voorhoofd en masseer je slapen met enkele druppels pepermuntolie. Neem een beetje SleepDust bij je water, dat is licht genoeg voor je maag en ontspant dankzij de verschillende soorten Bachbloesems. Bij SkinnyLove houden we van een fijn leven met veel sociaal contact, plezier en ontspanning. We weten ook dat je soms flink op je tanden moet bijten om verleidingen te laten staan. We hopen dat je je snel weer beter voelt. Misschien is het positieve aan deze kater dat je weer even verder kan zonder drank?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"