Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
wandelen sport

30 minuten wandelen verandert meer dan je ooit vermoedde

Wandelen is een low impact sport, maar het is zeker een volwaardige vorm van beweging. En het brengt veel meer positieve veranderingen teweeg dan je ooit had durven dromen!

Wij geven je alvast 4 argumenten om je wandelschoenen aan te trekken. Of misschien draag je elke dag al sneakers? Dan ben je nu al vertrekkensklaar!

1. Wandelen stimuleert de creativiteit

'Ik ga er een nachtje over slapen' zeggen we allemaal wel eens als we maar geen oplossing vinden. Maar misschien kan het nog sneller? Afhankelijk van hoe erg je strop zit, kan een korte, fikse wandeling al soelaas brengen. Ook als je een writer's block hebt of op een andere manier creatief moet zijn op je werk, kan het helpen om even wat zuurstof in te ademen en de benen te strekken. Een fris brein is een vindingrijk brein! 

wandelen sport

2. Je verbrandt 150 calorieën

Door te joggen verbrandt je het dubbele aantal binnen dezelfde tijdspanne, maar 150 KCal. per half uurtje is toch ook al niet mis. Als je niet van joggen houdt, of je het moeilijk vindt door pijnlijke gewrichten, zijn wandelen of zwemmen prima opties.

3. Je krijgt mooiere, slankere benen

Het klinkt misschien evident, maar wandelen houdt je benen in vorm! En we hebben het niet alleen over mooi gewelfde kuiten, maar al je beenspieren en gewrichten worden er sterker door. Bovendien krijg je een betere doorbloeding, en minder kans op spataderen.

4. Je metabolisme krijgt een boost

Een wandelingetje voor de spijsvertering? Dat is zeker even goed als een digestiefje (alleszins beter voor de lijn!). Je zou ook kunnen kiezen voor een dutje, maar voor je metabolisme wordt een half uurtje flink doorstappen het meest aangeraden. Dankzij die korte, intensieve beweging krijgt je metabolisme een boost voor al de uren die erop volgen, zodat je ook nog in rust sneller vet verbrandt.

Bij SkinnyLove houden we van alle sporten die je lichaam fitter en mooier maken. Maar omdat we weten dat afslanken soms veel geduld vergt, reiken we je graag oplossingen aan die voor iedereen haalbaar zijn. Om nog meer over wandelen te ontdekken, kan je bijvoorbeeld ook de volgende blogposts lezen: 4 makkelijke manieren om je metabolisme te boosten of Geef depressie geen kans dankzij deze wekelijkse gewoonte.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"