Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
keelpijn verzachten

4 handige tips om keelpijn snel te verzachten

Het mag dan wel zomer zijn, toch hebben we ook in dit seizoen jammer genoeg vaak last van keelpijn en andere gezondheidskwaaltjes die met de winter geassocieerd worden.

De eerste zonnestralen komen erdoor en de sjaals verdwijnen weer in de kast, waardoor onze keel het eerste slachtoffer van dat frisse windbriesje wordt. Niet leuk om met keelpijn op een terrasje te zitten. Daarom vind je hier vier handige tips om keelpijn snel te verzachten!

1. Rust voldoende

keelpijn

Niet meteen het leukste om te doen als buiten de zon schijnt en jij het liefst zelf ook naar buiten gaat om ervan te genieten. Toch is rust de beste oplossing voor je keel. Wanneer je last hebt van keelpijn, is het een goed idee om zo weinig mogelijk te praten en je nek warm te houden. Haal die sjaal dus ook maar boven wanneer de zon schijnt en het warm genoeg is om zonder rond te lopen.

2. Drink thee

zweeds gezond

Thee drinken om de keelpijn wat te kalmeren, is een hulpmiddel dat al heel lang meegaat. Het is dan ook een effectieve tip die je keelpijn wat verzacht. Kies voor bijvoorbeeld verse gemberthee en laat de thee eerst goed trekken voor je er van drinkt. De gember zal je immuunsysteem ineens een boost geven, waardoor je lichaam zich sneller hersteld.

3. Koude drankjes

 

gemberdrankje

Toch zijn niet alleen warme drankjes een goed hulpmiddel om de keelpijn te doen verdwijnen. De werking van warme dranken is nog effectiever wanneer je tussendoor ook voldoende frisse dranken drinkt. Kies bijvoorbeeld voor koud water met een natuurlijk extract van gember, tijm en salie. De combinatie van deze gezonde ingrediënten helpt je vlugger te herstellen en ondersteunt een gezond lichaam. Voeg 1 tot 2 koffielepels van dit extract toe aan je water voor een optimaal effect!

4. Slaap voldoende

Een goede nachtrust geeft je lichaam voldoende tijd om te herstellen, waardoor de kans meteen groter is dat je opstaat met minder keelpijn dan de dag ervoor. Zeker wanneer je hier last van hebt, is 7 tot 8 uur slaap zeker aan te raden. Je weet dus wat je te doen staat vanavond: op tijd dat bed in!

Lees ook: 4 weetjes over slaap die je leven blijvend zullen verbeteren

Dankzij deze vier tips kan jij jouw keelpijn snel verzachten!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"