Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
tips voor meer motivatie

4 makkelijk toepasbare tips voor meer motivatie

Of je eigen opgestelde doel nu iets te maken heeft met gezonder leven en sporten, of op werkvlak met het halen van een belangrijke deadline of het krijgen van een promotie: motivatie is hier onmisbaar.

Wie niet gemotiveerd is, zal logischerwijze minder geneigd zijn om die doelen te bereiken. Hier heb je 4 tips voor meer motivatie, waardoor jij probleemloos your eyes on the prize blijft houden.

1. Vertel iemand wat je wil bereiken

tips voor meer motivatie

Aan iemand anders vertellen wat je wil bereiken, vergroot de kans dat je jouw doel daadwerkelijk gaat bereiken. Op die manier wil je niet alleen aan jezelf bewijzen dat je het kan, maar ook aan anderen. Zij zullen jou af en toe herinneren aan jouw doel of vragen hoe het opschiet, wat voor jou een extra motiverende factor is.

2. Geloof in jezelf

Oké, je vindt misschien dat dit flauw klinkt, maar mensen die in zichzelf geloven, zijn succesvoller. Wie veel wilskracht heeft, is doorgaans gemotiveerder om zijn doelen te bereiken en te gaan voor wat hij of zij wil. Uit onderzoek blijkt dat deze mensen minder uitstelgedrag vertonen en meer werk maken van hun to-do list.

Lees ook: Dankzij deze 6 eenvoudige tips ga jij voor meer zelfliefde

3. Stel specifieke doelen op

tips voor meer motivatie

 

Voor je doelen geldt: hoe specifieker, hoe meer kans dat je ze voor elkaar krijgt. Vage doelen zijn moeilijk te behalen. Probeer daarom te onthouden dat het einddoel niet het hoofddoel is. De kans is groot dat je eerst meerdere kleine doelen zal moeten behalen, alvorens het grote doel haalbaar is. Wil je bijvoorbeeld een eigen restaurant starten? Dan komt er heus veel meer bij kijken dan alleen maar het pand en een goeie kok vinden. Telkens wanneer je een nieuw puntje van je checklist kan afvinken, kom je een stapje dichter bij het einddoel. Dat werkt enorm motiverend!

Lees ook: Doelen bereiken doe je op deze manier (zo lukt het je écht)

4. Wees trots op jezelf

Wanneer je een doel of een klein stapje richting jouw einddoel hebt bereikt, mag je gerust trots zijn op jezelf. Kijk naar hoever je al bent gekomen en niet hoever je nog te gaan hebt. Wie trots is op waar hij al staat, zal gemotiveerder doorgaan tot het einde. En geloof ons: dat is het zeker waard!

Lees ook: Waarom je minder streng voor jezelf moet zijn Dankzij deze 4 tips voor meer motivatie zal jij gemotiveerd blijven doorgaan tot de eindmeet!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"