Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
eten smaak geven

4 natuurlijke manieren om eten meer smaak te geven

Gezond eten kan heel lekker en gevarieerd zijn, maar het is voor veel mensen een echte uitdaging. Veel mensen trappen in de val door de smaakmakers die ze aan hun maaltijd toevoegen. Er zijn gelukkig heel wat gezonde alternatieven voor boter, room of zout waarmee je jouw eten meer smaak kan geven.

1. Citroensap

Vergeet mayonaise - ja ook de lightversie - en gebruik citroensap om je groentjes wat extra af te smaken. Pers een citroen voor vers sap en de echte natuurlijke en authentieke smaak van de citrusvrucht. Ideaal voor wie houdt van de combinatie van zurige en frisse accenten.

Lees ook: Zo gezond is citroen: 5 argumenten die je nog niet kende

2. Verse kruiden

kruiden

Rozemarijn, basilicum, salie en tijm, peterselie, ... Deze ingrediënten noemen niet voor niets kruiden. Ze zijn perfect om je maaltijden wat bij te kruiden en net die smaak te creëren waar je naar op zoek was. Let wel op: hoe verser, hoe beter. Je kan kruiden langer bewaren door ze eerst af te spoelen met koud water, ze vervolgens in een stuk keukenpapier te wikkelen en ze in de koelkast te leggen.

3. Ajuin

eten smaak geven

Ajuinen lijken doorgaans niet de meest aantrekkelijke groenten, maar zijn wel natuurlijke smaakmakers. Het zijn smaakbommetjes die een spicy taste toevoegen aan je maaltijd. Een uitje is geschikt om alle soorten groenten of stamppotjes wat op te smukken.

4. Look

Door het sterke aroma van look is het niet het ideale ingrediënt om te eten voor je op date gaat, maar op het juiste moment een teentje look in je gerechten is een smakelijke afwerking. Je kan de plant met schil en al in salades of andere koude maaltijden verwerken. Het smaakt zacht en subtiel af en brengt het aroma van je gerecht naar een hoger niveau.

Lees ook: Deze 10 slaatjes zijn klaar in minder dan 10 minuten

Deze natuurlijke alternatieven zijn veel beter voor je gezondheid dan boter, room en zout bij je groenten. Gezonde smaakmakers die je eten meer smaak geven? Dat moet je ons geen twee keer zeggen!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"