Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
aardbeien gezond

4 redenen om meer aardbeien te eten

Rode vruchten maken ons instant goedgezind. Vooral de aardbei tovert altijd een glimlach op ons gezicht. De zoete smaak verovert al onze hartjes en we zijn blij dat de zomer er weer bijna is, zodat we de beste verse aardbeien weer kunnen proeven. Als dat nog niet voldoende is om jou te overtuigen van deze lekkernij, dan hebben we hier nog 4 redenen waarom aardbeien gezond zijn.

1. Verovert ons hart

aardbeien gezond

 

Aardbeien veroveren niet alleen ons hart omdat ze zo lekker zijn, maar ook omdat ze ons hart letterlijk beter doen werken. Ze bevatten een hoog gehalte aan antioxidanten die goed zijn voor de gezondheid van je hart. Het eten van de rode vrucht zou het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk verkleinen. Al verklapt de hartjesvorm van de vrucht dit voordeel eigenlijk al...

2. Boost het immuunsysteem

Ze zijn een voortreffelijke bron van vitamine C, de booster van het immuniteitssysteem bij uitstek. Per 100 gram aardbeien krijg je zo'n 51,5mg vitamine C binnen. Dat is ongeveer de helft van de dagelijkse behoefte. Klinkt als een goed tussendoortje volgens ons! Na een portie aardbeien toch nog niet helemaal voldaan? Eet dan nog een handje van de Craving killer om volledig verzadigd te zijn op een gezonde manier.

3. Mooie ogen

droge ogen

Rood is de kleur van de liefde en dankzij de aardbei zullen jouw ogen ook iemand helemaal verliefd laten worden op jou. De antioxiderende eigenschappen in aardbeien zorgen namelijk voor gezonde ogen. De vitamine C versterkt het hoornvlies en het netvlies van het oog. Ook beschermt de vitamine tegen blootstelling aan vrije radicalen wanneer je in de zon zit.

Lees ook: Last van droge ogen? Dit kunnen de oorzaken zijn

4. Bye bye rimpels

Die vitamine C is ook van essentieel belang voor de collageenproductie, wat de elasticiteit van de huid helpt te verbeteren. Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je aanmaakt. Gelukkig komt de aardbei to the rescue. Het bevat ellaginezuur, een krachtig antioxiderend middel dat de afbraak van collageen ontwikkelt. Een jonge en stralende huid krijg je er dus zomaar bij!

Lees ook: De grootste fouten die iedereen maakt bij huidverzorging

Wij hadden eigenlijk helemaal geen redenen nodig om ons te overtuigen, aardbeien zijn sowieso al een van onze favoriete fruitjes!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo