Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
fantaseren gezond

4 redenen waarom fantaseren over seks een absolute noodzaak is (als je gezond wil blijven)

Naast het feit dat je er echt heel veel zin in seks door krijgt (duh), is fantaseren ook een noodzaak om je vanbinnen en vanbuiten mooi en gezond te voelen. Wij vertellen je 4 x waarom:

1. Fantaseren boost je zelfbeeld

In het begin sputtert je fantasie een beetje, maar je zal zien dat je snel een echte verbeeldingskunstenaar wordt. Door even te ontsnappen aan de realiteit, kijk je -raar maar waar- ook even minder kritisch naar jezelf. Als je aan het seksdromen slaat, schept je brein onbewust een positiever beeld van je partner, én jezelf. En het leuke aan droombeelden is dat je er alles aan wil doen om ze goed mogelijk na te bootsen in het echte leven. Waarschijnlijk wil je vanaf nu beter zorgen voor jezelf en je lichaam. Meer bewegen wil je ook, en niet alleen in bed. Je wordt weer gezond koket en krijgt meer oog voor detail. Mooi meegenomen! 

fantaseren gezond

2. Het traint je brein

Allemaal zijn we het fantaseren wat verleerd. Daarom voelen we ons ook vaak wat stroef als het om seksspelletjes en fantasieën gaat. Die kunnen niet zonder een beetje beschonken te zijn, denken we. Juist daarom moeten we onszelf trainen om onze fantasie weer de vrije loop te laten. Vreemd genoeg is het voor ons brein moeilijk om als het ware terug te keren naar speelse verbeeldingskracht, of het nu gaat om gewone dagdromen of seksuele fantasieën. Laat je remmingen los, en daarmee ook de grenzen van je brein.

3. Fantaseer je stress weg!

In plaats van ´s avonds neer te ploffen voor de televisie , kan je ook eens je fantasie aan het werk zetten, alleen of met je partner. Al was het maar om je hormonen eens goed door elkaar te schudden. Er stroomt inderdaad meer endorfine naar je brein door (denken aan) seks, dan door alledaagse, routineuze (slaapverwekkende?) handelingen. Een stout seksspelletje is perfect om snel stoom af te laten. En die televisie of laptop? Die kan je houden om een korte erotische film te bekijken, die brengt je fantasie ook op gang.

4. Het is fijn voor de lijn

Niet dat je door je stoutste fantasieën aan te spreken calorieën verbrandt, verre van. Maar met seksdromen is het net met de kip en het ei. Wie een beetje vastzit in een routine, heeft minder seks en denkt er ook minder vaak aan. Begin je echter opnieuw met dagdromen over seks, ga je als vanzelf sneller over tot de daad. En stomende seks is, tot spijt van wie het benijdt, een gedroomde sport voor je lichaam! Eens je weer de drang hebt om meer seks te hebben, horen fantasietjes er vanzelfsprekend ook bij. Je denkt dan namelijk met plezier vaker terug aan de seks van de nacht die voorbij is, om dan heerlijk verder te borduren naar een volgende spannende ontmoeting. En waarom dat dan goed is voor de lijn, hangt samen met je zelfvertrouwen. Een gelukkig seksleven kan je motiveren om niet dikker te worden. Niet alles draait om je uiterlijk. Toch is het met een vitaal lichaam net iets makkelijker om je sexy te voelen in die weinig verhullende outfit.

Wist je dat er ook drankjes bestaan die een gezond gewicht ondersteunen? SkinnyLove creëerde ze volgens de filosofie dat afslanken deel uitmaakt van een gezonde levensstijl, en niet van een crashdieet. Seks is niet moeilijk, alleen maken we het zelf soms ingewikkeld. Zo ook met fantaseren. Ons hoofd zit vaak zo vol dat het even duurt voor er plaats is om te genieten van de simpele geneugtes van het leven. Maak je hoofd dus vrij en de fantasie de vrije loop. Het is niet alleen een verrijking, maar op de keper beschouwd ook een noodzaak voor een ontspannen en gezond lichaam.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"