Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
sinaasappel

4 redenen waarom je een sinaasappel moet eten

Een van de meest populaire en voor de hand liggende fruitsoorten is ongetwijfeld de sinaasappel. Weinig mensen die hem niét lusten en die niet vrolijk worden van de oranje aanblik van de vrucht. Toch nog niet overtuigd? Dan doen deze redenen waarom je een sinaasappel moet eten dat ongetwijfeld wel.

Meer over onze oranje vriend

De sinaasappel is een citrusvrucht afkomstig van de sinaasappelboom. Oorspronkelijk komen ze uit China, waar de appelsien bekend stond als Sina. Vandaar ook de naam Sinaasappel. Het fruit had een appelachtige vorm, dus was het logisch om er Sina aan toe te voegen. Het is wereldwijd een van de meest gegeten fruitsoorten ter wereld!

1. Sterker immuunsysteem

Aangezien sinaasappels een citrusvrucht is, zit dat boordevol vitamine C. De vitamine die je lichaam beschermt tegen vrije radicalen die lichaamscellen schade kunnen aanbrengen. Ook ontstekingsreacties worden zo tegengegaan en het immuunsysteem wordt versterkt.

2. Lagere bloeddruk

Het eten van sinaasappelen zorgt voor een lagere bloeddruk. De vrucht bevat hesperidine. Dat is een stof die voornamelijk in citrusvruchten terug te vinden is en die ook wel eens vitamine P genoemd wordt. Dat zijn bioflavanoïden die goed zijn voor de bloedsomloop. Ideaal voor mensen die een te hoge bloeddruk hebben en deze moeten verlagen om gezondheidsredenen.

Lees ook: Wat je zéker moet weten over een hoge bloeddruk

3. Lagere cholesterol

De vrucht bevat veel vezels en is daarmee ideaal om de cholesterol te verlagen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wie elke dag een sinaasappel eet, zijn slechte cholesterolgehalte verlaagt met maar liefst 40%. Toch al de moeite waard als je het ons vraagt!

4. Mooie huid

Aangezien vitamine C een natuurlijke mooimaker voor de huid is, zijn sinaasappels een goed schoonheidsmiddel. De vitamine beschermt tegen schade door de zon en produceert collageen. De stof die verantwoordelijk is voor de elasticiteit van de huid. Je ziet er daardoor veel jonger en stralender uit!

Lees ook: Oei! Dit fruit beïnvloedt de effectieve werking van de pil

Morgenvroeg een sinaasappel bij het ontbijt?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"