Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
Tennis

4 redenen waarom tennis als sport een aanrader is

Al een tijdje op zoek naar een leuke sport, maar heb je jouw ding nog niet gevonden? Probeer dan eens tennis! Een sport die geschikt is voor alle niveaus en alle leeftijden, waar je ongetwijfeld veel plezier aan gaat beleven. Hier vind je vier redenen waarom tennis een goed idee is voor iedereen.

1. Iedereen kan het

tennis

Om te starten met tennis moet je niet het grootste sporttalent zijn. Je hebt uiteraard techniek en balgevoel nodig, maar dat valt vlug aan te leren. Je kan tennissen op topniveau, maar er evengoed een spelletje voor het plezier van maken. Dat maakt tennis een sport waar je op elke leeftijd mee kan beginnen en die je op elk niveau kan uitoefenen. Of je nu jong of oud bent, haal die racket maar boven!

2. Bewegen is gezond

Tennis is een vorm van beweging en dus goed voor de gezondheid. Wie tennist zou in het algemeen slanker zijn en een betere conditie hebben dan wie niet tennist. Door te tennissen ontwikkel je sterkere spieren en verbeter je jouw flexibiliteit, door de combinatie van de techniek en het lopen. Deze beweging komt je gezondheid ten goede en vermindert bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziekten.

Lees ook: Makkelijke tips voor meer beweging op kantoor

3. Het is leuk

tennis

Bij lichamelijke gezondheid hoort uiteraard ook mentale gezondheid. Sociale contacten spelen een grote rol bij dat laatste element. Je kan tennissen tegen één iemand, maar evengoed als duo tegen een ander duo spelen. Verzamel je vriendinnen dus maar voor een gezellig spelletje tennis. Bovendien is de sport echt leuk om te doen, waardoor het een ideaal me-time moment is om even te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

4. Meer zelfvertrouwen

Door te starten met tennis zal je stap voor stap de kneepjes van de sport beter leren kennen. Je zal merken dat je zelfvertrouwen zowel op als naast het veld steeds groter wordt. Met het starten van de sport, verleg je jouw grenzen, waardoor je steeds meer beseft tot wat je in staat bent. Schaf jezelf een mooie tennisoutfit aan en tennissen maar!

Lees ook: Zo ontwikkel jij een positiever zelfbeeld

Van amateur tot professional en van jong tot oud: je komt iedereen tegen op een tennisveld. Daarom is tennis de perfecte sport voor iedereen!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo