Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezond eten

4 tips om toch gezond te eten tijdens een drukke week

Een overvolle agenda, heel de week lang van hier naar daar en proberen overal op tijd te zijn, een hele dag werken en dan nog andere activiteiten errond die je moet zien te overleven.

In een drukke week die klinkt zoals deze is het soms verleidelijk om ongezonder te eten, omdat je minder tijd hebt om iets vers klaar te maken. Toch is dat een excuus dat je perfect kan voorkomen. Je zal op voorhand iets meer moeite moeten doen, maar wie écht gezond wil leven, maakt hier tijd voor en schuift die excuses aan de kant. Hier vind je vier tips om toch gezond te eten tijdens een drukke week.

1. Plan

gezond eten

Een goede planning is het geheim van mensen met een drukke agenda die erin slagen om toch nog gezond te leven in plaats van een snelle pizza te bestellen. Als je weet dat de komende werkweek een hele drukke week wordt, is een goede voorbereiding alles wat je nodig hebt. Plan vooruit wat je gaat eten en wanneer je eten nodig hebt om mee te kunnen nemen. Zo weet je tijdens het weekend perfect welke boodschappen je al moet meenemen, waardoor je alle ingrediënten al in huis hebt. Dan vermijd je meteen dat één van jouw drukke dagen ook nog eens om een bezoekje aan de supermarkt vraagt, waar je met honger misschien ongezonde voeding kiest. Je kan de maaltijden die enige voorbereidingstijd nodig hebben al gedeeltelijk klaarmaken, zodat je op het moment zelf niet meer veel moet doen. Als je bovendien al vers eten in huis hebt, is de kans kleiner dat je iets gaat bestellen. Discipline is the key.

2. Ontbijt

blauwe bessen

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: sla géén maaltijden over en eet trouw je drie volwaardige maaltijden en twee gezonde snacks. Wie het ontbijt overslaat, heeft al een brandstoftekort voor de rest van de dag. Dat kan onnodige cravings oproepen die perfect te vermijden zijn door een gezond en evenwichtig eetpatroon. Eet een gezond ontbijtje en drink een drankje zoals SkinnyLove om je dag met een energieboost te starten. Zo kom je toe tot je eerste snack of tot de lunch zonder de neiging om een ongezonde koek uit de snoepautomaat te halen.

Lees ook: Snelle en gezonde oplossingen voor wie niet veel tijd heeft voor ontbijt

3. Keep it simple

vezels vet groenten pan

Gezond eten moet niet moeilijk zijn. Zeker wanneer je weinig tijd hebt, maak je jouw gerechten best zo simpel mogelijk. Op die manier kan je op een snelle en efficiënte manier genieten van gezonde voeding. Denk aan maaltijden die bestaan uit voldoende groenten met daarbij biocrackers, vis, wit vlees, tempeh of spelseitan en een toevoeging van boekweitpasta, volle rijst, gierst, kasha of speltgraan. Wie zegt dat gezond eten moeilijk moet zijn?

Lees ook: Eerste hulp bij afvallen: vermijd deze stiekeme dikmakers

4. Neem snacks mee

aardbeien gezond

Bereid niet alleen jouw ontbijt, lunch en avondeten voor, maar ook jouw snacks. Dat ene stukje chocolade doet meer kwaad dan je denkt en je kiest in de plaats dus best voor iets gezond zoals Craving killer of een lekker stuk fruit. Een gezonde snack levert je een langer verzadigd gevoel op en gaat ongezonde cravings tegen. Dat in tegenstelling tot een ongezonde koek die je alleen maar meer honger doet krijgen door de snelle suikers die het bevat.

Lees ook: Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wel op deze manier! Gezond eten is dus zeker haalbaar wanneer je het druk hebt!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"