Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
wakker worden

4 tips om vlotter wakker te worden en productiever te zijn

Heb jij na het weekend moeite om op tijd uit je bed te geraken? Of heb je hier stiekem elke dag last van wanneer je niet kan uitslapen? Dankzij deze 4 tips ga jij vanaf nu vlotter wakker worden en overdag veel productiever zijn.

En geen paniek, je gaat niet té veel moeten veranderen, het gaat om kleine en makkelijke aanpassingen met een groot resultaat.

1. Niet snoozen

altijd moe oorzaak

Snoozen is niet goed voor je gezondheid en je verpest er je hele humeur van de dag mee. Door te snoozen, val je even terug in slaap, maar je wordt even vlug weer gewekt door de volgende wekker. Hierdoor is je lichaam helemaal in de war, met een suf en vermoeid gevoel doorheen de dag als resultaat. Daardoor geraak je moeilijk in actie en zal je niet zo productief zijn. Bij de eerste wekker opstaan, klinkt voor snoozers waarschijnlijk als een echte nachtmerrie. Toch is het de moeite waard om eens uit te proberen. Je zal ongetwijfeld resultaat opmerken.

Lees ook: Daarom is snoozen écht geen goed idee

2. Leg die smartphone weg

wakker worden

Is het eerste wat je 's ochtends vastneemt je smartphone? Probeer daar vanaf nu verandering in te brengen. Het heeft echt geen nut om als eerste actie van de dag je sociale media en je mails te checken. Al die meldingen en die mails gaan er twee uur later ongetwijfeld nog steeds zijn. Bovendien is het een slecht idee om tijdens het ontwaken je ogen al meteen bloot te stellen aan het licht dat op je schermpje vandaan komt. Kom onmiddellijk uit je bed en begin aan je dag, je zal zien dat je er heel de dag lang meer energie aan overhoudt.

3. Drink iets anders dan koffie

wakker worden

Slecht nieuws voor wie uit zijn bed rolt en de dag meteen start met een kopje koffie. Het is niet het beste idee voor je lichaam om jezelf hiermee te belonen omdat je uit je bed bent gekomen. Je kan je lichaam en je geest beter op een natuurlijke manier wakker laten worden. Wanneer je opstaat maakt je lichaam cortisol aan. Dit hormoon staat bekend als het stresshormoon, maar houdt nog veel meer in dan alleen maar dat. Het hormoon maakt je alerter en zorgt ervoor dat zowel je lichaam als je geest wakker worden. Wanneer je elke ochtend onmiddellijk koffie drinkt, gaat je lichaam denken dat het geen cortisol meer moet aanmaken, waardoor je moeilijker wakker wordt op een natuurlijke manier en je langer vermoeid rondloopt. Kies in de plaats van koffie voor een gezonde kickstart van de dag door een glas water of de ochtendkuur van SkinnyLove.

4. Open de gordijnen

afvallen opstaan

Wanneer je vanaf de eerste seconde dat je wakker bent al meteen daglicht voelt binnenstromen, zal je een hele dag lang veel wakkerder zijn. Het licht is het signaal dat jouw lichaam nodig heeft om te weten dat het de dag moet starten en in actie moet treden. Het zonlicht heeft bovendien ook een invloed op je stofwisseling. Die wordt geactiveerd waardoor je spijsvertering vlotter verloopt. Mentaal word je eveneens veel alerter als je onmiddellijk licht ziet, je humeur zal een hele dag lang veel beter zijn!

Lees ook: Dit simpele trucje doet je afvallen tijdens het opstaan

Dankzij deze 4 tips is wakker worden vanaf nu geen probleem meer en kom je de dag veel alerter en productiever door.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"