Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
tips voor huidverzorging

4 tips voor huidverzorging die je huid langer jong houden

Iedereen wil er graag lang jong en fris blijven uitzien. Rimpels zien we dus liever niet al te veel verschijnen, want die nemen genadeloos onze jeugdige uitstraling weg.

Hoewel een groot deel van huidveroudering bepaald wordt door de genen, heb je zelf ook een deel in handen door de huidverzorging of de skincare routine die je dagelijks onderneemt. Dankzij deze vier tips voor huidverzorging blijft jouw huid langer jong.

1. Verwijder je make-up

tips voor huidverzorging

Ja, zelfs die éne keer dat je te lui bent om je make-up er nog af te halen maakt een verschil. Door alle make-up op je gezicht te laten en je huid niet grondig te reinigen voor je gaat slapen, geraken je poriën verstopt. Daardoor heb je op korte termijn meer kans op acné en krijgt je huid een doffere schijn. Op langere termijn zorgt dit voor de afbraak van collageen in de huid. Collageen is verantwoordelijk voor de elasticiteit en de jeugdigheid van de huid. Als dit niet meer voldoende geproduceerd wordt, dan krijg je meer rimpels. Bovendien kan je huid niet goed ademen wanneer er make-up op aangebracht is. Het is belangrijk dat de huid 's nachts even kan opladen. Daarnaast zijn je hoofdkussen en je lakens jammer genoeg een broeihaard van bacteriën. Dat in combinatie met make-up niet verwijderen levert je veel puistjes op die je simpelweg kan voorkomen door je gezicht te reinigen voor het slapengaan.

Lees ook: Hoe vaak moet je eigenlijk je lakens wassen?

2. Identificeer je huidtype

Dit is ongetwijfeld een van de belangrijkste tips voor huidverzorging die je zal tegenkomen. Heel veel mensen kopen gewoon de producten die hen aantrekkelijk lijken en die hen aanspreken. Toch is dat niet de juiste manier om je verzorgingsproducten uit te kiezen. Iedereen heeft een ander huidtype: droog, vet, extreem gevoelig, of een gecombineerde huid. Dat betekent dat elke huid om een unieke verzorging vraagt en dat niet elk type product werkt voor elke huid. Als je weet welk huidtype je hebt, kan je op basis hiervan de gepaste verzorgingsproducten kopen en daar zal je huid je dankbaar voor zijn. Zo voed je jouw huid op de juiste manier.

Lees ook: Dit is de oplossing voor een droge huid

3. Was je gezicht elke dag

Zelfs als je nooit make-up draagt, is het nog steeds enorm belangrijk om je gezicht grondig te reinigen en te wassen met water. Het best doe je dit minstens twee keer per dag. De beste tijdstippen hiervoor zijn 's ochtends wanneer je opstaat en 's avonds voor je gaat slapen. Zo spoel je in de ochtend de bacteriën van je bed weg en in de avond alle stoffen die in de lucht hangen en zo op jouw huid terechtkomen. Al hopen we dat deze tip voor jou gewoon al heel vanzelfsprekend is.

Lees ook: Een zuivere huid dankzij deze 5 natuurlijke voedingsmiddelen

4. Gebruik een dagcrème die beschermt tegen de zon

mooie huid

Ja, ook wanneer de zon niet heel fel schijnt, kan je huid schade oplopen van de zon. We weten allemaal dat als je te veel onbeschermd in de zon loopt, dit leidt tot veel rimpels. Daarom is het een aanrader om dagelijks zonnecrème te smeren of op zijn minst een dagcrème die beschermt tegen de zon. Zo bescherm je jouw huid tegen de zon. Vind je dit niet nodig? Vergeet dan toch maar niet dat de zon vroegtijdige veroudering en veel rimpels in de hand werkt.

Lees ook: Dit is het schokkerende effect van de zon op je huid

Dankzij deze vier tips voor huidverzorging blijft je huid lang fris en jong!

 

Boost je huid

 

beauty boost bar
In de zoete Beauty Boost bar zitten gojibessen en acerola. Acerola bevat vitamine C, wat bijdraagt tot goede collageenvorming voor normale werking van de huid. Het is een gezonde snack die je honger stilt⁹, je ineens mooi maakt van binnen uit en het laat je huid stralen.
Vorig artikel Lombardia Food Creator nv: duurzaam en lokaal ondernemen zonder toegevingen