Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
oplossing misselijkheid

4 x een natuurlijke oplossing voor misselijkheid

We zijn allemaal wel eens misselijk. Het is een van de minst leuke dingen die je kan voelen, want dat vervelende gevoel zit altijd in de weg en is iets dat je niet zomaar kan negeren wanneer je bezig bent. Medicijnen tegen misselijkheid zorgen al voor enige verlichting, maar dat is niet alles wat je kan doen. Hier vind je vier keer een natuurlijke oplossing om misselijkheid tegen te gaan.

1. Gember

De specerij gember heeft meerdere positieve effecten op je lichaam. Eén daarvan is het verminderen van misselijkheid. Dat komt door gingerol, shogaol en zingiberene. Dat zijn drie werkzame bestanddelen van gember die inwerken op verschillende niveaus van het lichaam. Op gastro-intestinaal niveau zorgt het voor verminderde darmkrampen en voor een verminderd gevoel van misselijkheid. Ze bevatten allemaal antioxidanten die de gifstoffen makkelijk uit het lichaam afvoeren. Gember is dus een perfect natuurlijk middel om misselijkheid tegen te gaan en bevordert in een keer ook je spijsvertering. Je kan het toevoegen aan je gerechten als natuurlijke smaakmaker of als extract aan je water om te drinken. Lees ook: 6 tips om meer gember aan je maaltijden toe te voegen

2. Citroen

Citroenwater gezond
Iets zuur eten is natuurlijk het laatste waar je zin in hebt wanneer je misselijk bent, maar de geur van bijvoorbeeld citroen alleen al is voldoende om van dat misselijke gevoel af te geraken. Dat bleek uit een wetenschappelijk onderzoek getest op zwangere vrouwen. Zowel dokters als ervaringsdeskundigen raden dit trucje dan ook aan tegen bijvoorbeeld ochtendmisselijkheid. Wil je graag een extra effect? Voeg dan schijfjes citroen toe aan je water en je zal merken dat je maag veel rustiger wordt.

3. Rustige ademhaling

oplossing misselijkheid
Rustig in- en uitademen helpt ook om de misselijkheid te verdrijven zonder dat er medicijnen aan te pas komen. Door op je ademhaling te letten word je ten eerste al veel rustiger en ten tweede word je jezelf bewuster van je lichaam. Als je daar op focust, verdwijnt dat misselijke gevoel sneller. Misselijkheid is vaak een gevolg van te veel stress en een opgejaagd gevoel. Rustig ademhalen is in die gevallen een van de beste oplossingen die je kan toepassen.

4. Eet gezonde voeding

Als je misselijk bent, kan je jezelf best even afvragen wat je die dag hebt gegeten. Betrap je jezelf erop dat je eigenlijk heel vette voeding hebt gegeten? Dan is het tijd om jezelf de vraag te stellen of je gezondheid dat wel waard is. Je zal merken dat als je gezonder en evenwichtiger eet, lichamelijke kwaaltjes zoals misselijkheid en darmproblemen verdwijnen. Voornamelijk pure en onbewerkte voeding is the way to go om die misselijkheid te verlichten.

Lees ook: 7 overtuigende redenen om meer pure voeding te eten

Deze vier natuurlijke manieren als oplossing tegen misselijkheid helpen jou al heel wat vooruit.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"