Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
massage voordelen

5 onovertroffen argumenten om elke dag je voeten te (laten) masseren

Als je nog redenen zoekt om heerlijk te ontladen door je voeten te laten masseren, hou dan dit lijstje altijd bij de hand! Je kan je partner tonen hoe gezond het wel is. Na de massage wissel je de rollen om. Of doe het gewoon zelf, je hele lichaam vaart er wel bij.

Waarom juist je voeten?

Ieder orgaan en elk lichaamsdeel zijn gelinkt door energiebanen met een reflexgebied dat verbonden is in de voet. Wie ooit al kon genieten van een sessie voetreflexologie, weet misschien al dat je de verschillende aanrakingen ook echt kan voelen op andere plekken in je lichaam. Natuurlijk is een volledige lichaamsmassage nog de allerbeste optie, maar dat lukt niet zomaar altijd. Bij een voetmassage brengt stevige druk op enkele pijnpunten al snel verlichting, daarom kan je ze ook perfect zelf uitvoeren. voeten masserenStart met een ontspannend voetenbadje met Epsom-of zeezout. Leg schone, zachte handdoeken klaar (die je misschien vooraf even op de verwarming plaatst, voor dat extra luxueuze gevoel?). Zoek dan een zen-muziekje uit en steek wat kaarsjes aan. Het duurt maar twee minuutjes extra, maar door dit soort sfeerschepping geniet je des te meer. En of je olie moet gebruiken? Dat mag, maar het is niet absoluut nodig. Door te masseren met de blote hand krijg je meer voeling met de verschillende pijnpunten. Eens de massage afgelopen is, kan je je voeten wel verwennen met een ontspannende lavendelcrème.

1. Grote teen = eetlustremmer

Laten we maar van wal steken met een plekje dat je gemakkelijk zal onthouden. De grote teen staat in verbinding met de hypothalamus. Dat is een gebied in de hersenen dat heel wat factoren regelt: je emoties, motivatie, genot en je emotionele geheugen...maar ook je hongergevoel! Massage van deze zone van de grote teen zorgt voor een verzadigd gevoel. Probeer het eens als je weer die laatavondhonger voelt opkomen. In de zomer kan je zelfs af en toe (discreet) je teen masseren, zonder dat je er je sandalen voor moet uitdoen!

2. Stresskiller

Het plekje onder de bal van je voet staat in verbinding met de solar plexus. Wanneer je deze spot masseert, ga je niet alleen beter en dieper ademhalen, maar je ontspant ook heerlijk, waardoor de stress van de dag wegvalt.

3. Vlotte spijsvertering

Een goede spijsvertering is niet alleen van groot belang als je wil afvallen, maar ook voor je algemene immuniteitssysteem. Liggen je darmen in de knoop? Probeer dan eens wat vaker het gebied centraal in je hak met stevige druk te masseren.

4. Energieboost

Het masseren van het midden van de voet heeft ook een positief effect op de werking van de bijnieren. Deze zijn verantwoordelijk voor de productie van hormonen en zorgen voor een goede balans in de mineraalhuishouding. Door stevig te drukken op deze zone zal je achteraf je energie weer voelen stromen. Bij de meeste mensen brengt deze opkikker geen slaapproblemen met zich mee. Wil je toch zeker zijn van een diepe slaap? Drink na de massage een ontspannend drankje als SleepDust, met een subtiele mandarijnsmaak.

5. Ontgiftende werking

Vergeet tenslotte je hielen niet. Het gebied in het midden en aan de zijkanten stimuleert de urinewegen. Zo geef je de afvoer van afvalstoffen nog een duwtje in de rug. Je huid zal er dankzij de zuiverende werking na een paar dagen beter uitzien. De meeste mensen ondervinden na één massage al beterschap, doordat ze zich algemeen rustiger en tegelijkertijd opgekikkerd voelen. Na een paar dagen zal je ook diepere verlichting voelen, zeker als je al bezig was met een gezonde levensstijl. En als je het samen doet, brengt dit dagelijkse ritueel je ook dichter bij je partner.
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo