Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
5 Bizarre diëten die je NOOIT moet gaan volgen (en waarom niet)

5 Bizarre diëten die je NOOIT moet gaan volgen (en waarom niet)

Wij SkinnyLovers hebben vaak al talloze diëten geprobeerd. Van koolhydraatarm eten of maaltijdshakes kijken we niet meer op (en weten we inmiddels dat ze niet werken). Maar van deze bizarre diëten heb je wellicht nog nooit gehoord. Don't try this at home!

5 bizarre diëten die je NOOIT moet gaan volgen 

1. Het babyvoedingdieet

Dit dieet houdt in dat je 16 (!) potjes babyvoeding per dag eet in plaats van gewone maaltijden en tussendoortjes.

Je controleert zo misschien je portiegrootte, maar je mist er ook pak vezels, waardoor je je maar zelden echt voldaan zult voelen en darmproblemen kunt krijgen. 

2. Het katoenen balletjesdieet

Bij dit dieet is het de bedoeling dat je elke dag vijf katoenen balletjes doorslikt. Ja, echt. Door de balletjes in fruitsap te dopen en ze vervolgens door te slikken zou je minder honger hebben waardoor je automatisch minder eet. Naast dat het belachelijk is , komen de balletjes in je maag terecht waar ze vervolgens helemaal niet verteerd worden, met alle gevolgen van dien. Het katoen dat voor de balletjes wordt gebruikt bevat bovendien polyestervezels dat vol met chemicaliën zit. Met dit bizarre dieet krijg je niet alleen veel te weinig voedingsstoffen binnen, maar de balletjes kunnen ook een verstopping in je darmen veroorzaken. NOOIT doen dus!

3. Het zonnebrillendieet 

Zet een zonnebril op met blauwe glazen. Wanneer je voedsel een andere kleur heeft dan je gewoon bent, ziet het er minder smakelijk uit en eet je dus minder. Naast dat je er raar uitziet tijdens je ontbijt, lunch en diner, is dit dieet natuurlijk pure onzin.

4. Het lintwormdieet

Bij dit dieet laat je jezelf besmetten met een eitje van een jonge lintworm en laat je deze in je lichaam tot een volwassen lintworm (tot wel 25 jaar en 10-30 meter!) groeien. De beestjes onttrekken een groot gedeelte van de voedingsstoffen uit je eten waardoor je snel gewicht – maar ook je gezondheid – verliest. Gelukkig is dit extreme dieet illegaal vanwege de vele gezondheidsrisico's.

5. Het Fletcherdieet

Het idee van dit dieet is dat je voedingstoffen al uit je eten opneemt door enkel te kauwen, en dat je dus gezond af kunt slanken door op iedere hap zo lang mogelijk te kauwen – en hem dan terug uit te spugen. Helaas is dit dieet ook een recept voor nare complicaties, tekorten en een niet te vermijden jojo-effect, en kun je er dus maar beter helemaal nooit aan beginnen!

Het beste dieet is geen dieet!

Liever geen dieet volgen en (gezond) blijven eten? Bij SkinnyLove vertellen we je niet wat je wel en niet moet eten en hoef je geen calorieën of punten te tellen. Het is niet de bedoeling dat je je hele eetpatroon omgooit — integendeel. Drink twee shakes per dag en SkinnyLove doet de rest. De kruidenmengeling herprogrammeert je smaakprofiel³ , waardoor je geen zin meer hebt in zoet. Dit komt omdat gember, kaneel en matcha groene thee een gunstige invloed op je bloedsuikerspiegel hebben. Bovendien bevat SkinnyLove een dubbele vetverbrander2 die je vetmetabolisme sterk ondersteunt. 

 

Lees ook: De basisregels voor een gezond gewicht

Vorig artikel Het hCG-dieet: waarom je er nooit aan moet beginnen
Volgend artikel Supermodel Linda Evangelista 'misvormd' door afslankmethode CoolSculpting