Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
energieboost

5 effectieve tips voor een energieboost

Vallen je ogen al dicht terwijl de middagpauze nog lang niet in zicht is? Is het na de lunch alleen maar erger? Probeer dan deze 5 effectieve tips uit voor een energieboost.

Deze tips werken veel beter dan een tas koffie! Bovendien zullen ze jou op langere termijn meer energie geven over de hele lijn.

1. Eet genoeg

Heb je door je wekker heen geslapen en heb je daardoor al meteen het ontbijt overgeslagen? Neem dan toch nog iets mee zodat jouw maag wat gevuld is voor je aan je dag begint. Wie honger heeft, is doorgaans vermoeider dan wie zijn energiepijl al wat heeft aangevuld met voeding. Dat voeding onze brandstof is, wordt niet voor niets gezegd. Ook gezonde tussendoortjes zoals de Craving killer of een stuk fruit komen goed van pas om je een boost te geven.

2. Minder suiker

Dat suikers best zoveel mogelijk te vermijden zijn om energiedipjes tegen te gaan, is vast geen nieuws meer. Vooral geraffineerde suikers zijn de boosdoeners wat energietekorten betreft, omdat ze onmiddellijk opgenomen worden in je bloed. In eerste instantie stijgt je bloedsuikerspiegel en krijg je meer energie, maar al snel zal je dipje groter zijn dan het aanvankelijk was. Vermijd een suikerdip en ga voor een energieboost via gezonde voeding!

Lees ook: Zin in snacks? Dit is waarom je altijd verlangt naar te zoet of te zout eten

3. Hydrateer

alleen water
Een manier om suiker te vermijden is onder andere die blikjes frisdrank te laten staan en in de plaats te kiezen voor water of natuurlijke extracten zoals SkinnyLove. Door de vezels van dat laatste drankje krijg je een energieboost en voel je jezelf beter in je vel. Bovendien zorgt de toevoeging ervan voor een extra smaakje bij je water, waardoor het makkelijker is om minstens 1,5 liter water per dag binnen te krijgen.

4. Bewegen doet je opleven

Wie voldoende beweegt zal een natuurlijke energieboost krijgen, afkomstig van de endorfines die het lichaam vervolgens aanmaakt. Of het nu gaat om een intensieve HIIT-workout of een stevige wandeling: de minste beweging is voldoende om meer zuurstof naar je hersenen te sturen.

Lees ook: Is stofzuigen een alternatief voor sporten?!

5. Positieve instelling

Als je op voorhand je dag al start met de gedachte dat je wel moe zal zijn en in de namiddag te maken zal krijgen met een energiedipje, dan is de kans ook 100% dat dit daadwerkelijk zo zal zijn. Start met een positieve instelling in combinatie met de toepassing van de vier bovenstaande tips en je zal zien dat ook je mind een invloed heeft op je energieniveau.

Lees ook: Hoe positief denken je helpt bij mindfulness

Dankzij deze 5 effectieve tips voor een energieboost ben jij helemaal klaar om dat energiedipje onderuit te halen!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"