Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
buitenlucht

5 gezonde activiteiten om buiten te doen tijdens warm weer

Voor veel mensen is het warm weer een godsgeschenk, anderen kunnen het totaal niet uitstaan. Hoe dan ook, gezond blijven is voor iedereen belangrijk. Daarom lijsten wij hier 5 gezonde activiteiten die jij buiten kan doen tijdens deze warme dagen.

1. Begin een moestuintje!

gezonde barbecue
Een moestuintje met groenten en kruiden is enorm leuk om te hebben. Het zorgt niet alleen voor meer groen in je tuin of terras, maar het geeft net dat tikkeltje extra aan je maaltijden. Het is gezonder en lekkerder dan groenten die je bij de supermarkt koopt. Nog twee pluspunten: zo’n tuintje vraagt heel weinig onderhoud en neemt helemaal niet veel plaats in beslag.

2. Ga wandelen in de buurt

In het bos is het altijd heerlijk fris en je snuift er alleen maar gezonde lucht op. Een half uurtje wandelen per dag is ook heel gezond voor jouw lichaam. Je komt volledig tot rust en al je stress verdwijnt. Je spijsvertering zal ook fel verbeteren. Een goede spijsvertering betekent natuurlijk een platte buik. Met dat laatste kan SkinnyLove jou ook helpen, je smaakprofiel zal na een tijdje compleet veranderen ³!

3. Plan activiteiten voor buiten

verschil tussen groene, gele en rode paprika
Nu dat het eindelijk terug warm wordt buiten kan je gerust een volledige dag op je terras of in je tuin spenderen. Maak SkinnyLove klaar, neem je favoriete boek en installeer je in de tuinstoel voor een flinke dosis vitamine C⁴. Liever actief bezig? Doe een work-out of hou je bezig met je kinderen en/of huisdieren, die houden je normaal actief genoeg bezig. Hoe warmer het buiten is, hoe beter! Alain meet elke dag de temperatuur in zijn tuin. Die temperatuur komt overeen met het kortingspercentage dat jij krijgt op producten gemaakt door Alain. De helft krijg je op de rest.

4. Spendeer tijd met je gezin in de buitenlucht

gezonde barbecue
Organiseer een namiddagje gezonde snacks klaarmaken waar je achteraf buiten van kan genieten. Een kleine picknick of gewoon samen even buiten zitten. Zorg ook dat je voldoende met elkaar praat, je gezin is belangrijk, en zeker nu. Je kan ook een spelletjesdag houden, genoeg leuke activiteiten die je gewoon in de tuin kan doen.

5. Geïmproviseerde date-night

Veel koppels gaan vaak op restaurant of gewoon eens een glaasje drinken, dat kan nu niet en dat zorgt soms voor wat spanning. Continu dezelfde omgeving kan saai worden dus improviseer een etentje bij je thuis dat net iets anders is dan normaal. Het is 's avonds nog lekker warm, dus met wat kaarsjes buiten om het gezellig te maken kan je er makkelijk een romantische beleving van maken. Tip voor gezonde maaltijden: ons YouTube kanaal! Daar zijn verschillende video's te vinden van gerechten waar je niet van bijkomt.

Lees ook: Deze 14 originele dates kunnen je relatie redden

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"