Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
meer geluk

5 kleine dagelijkse dingen die je meer geluk brengen

Geluk zit in kleine dingen, zeggen ze wel eens. Dat klopt zeker. Door enkele kleine aanpassingen te doen, ga je dagelijks meer geluk ervaren. Verwacht geen hele ommekeer van de ene op de andere dag, maar stapje per stapje zal je het verschil van deze kleine dingen merken. Het draait rond bewustzijn en aandachtig kijken naar de leuke dingen van je dag. En het beste van al? Het werkt echt.

1. Neem meer pauzes

meer geluk
Ah, pauzes, heerlijk. Toch durven we vaak pauzes overslaan en een hele dag aan een stuk doorwerken en doorgaan tot we alles van onze to-do lijst kunnen schrappen. Vanaf nu niet meer! Een pauze hoeft geen halfuur te duren, je kan evengoed opteren voor een micropauze waarin je jouw brein even aan iets anders laat denken dan aan al jouw werk. Daarna kan je er weer helemaal tegenaan. Jouw gemoedsrust en productiviteit zullen je dankbaar zijn. Pauzeknop in en dan weer ready, set, go!

2. Beweeg meer

stevig doorwandelen
Beweeg meer voor meer geluk. Zo simpel kan het zijn. Wanneer je aan het bewegen bent, komen er heel wat gelukshormonen vrij. Vergelijk het gevoel dat je daardoor krijgt een beetje met je brein dat inwendig een vreugdedansje aan het doen is. Daarvan krijg je toch spontaan een lach op je gezicht? Probeer elke dag ongeveer 30 minuten te bewegen, al is het maar een korte wandeling. Je gaat er intens van genieten en na een tijdje ga je er zelfs naar uitkijken.

3. Eet gezond

Wees lief voor je lijf en je lijf zal lief zijn voor jou. Je hebt maar één lichaam: draag er zorg voor. Gezonde voeding zal niet alleen een lach op je gezicht toveren wanneer je ziet dat je weegschaal plots een lager getal aangeeft, maar brengt eveneens een gelukkiger gevoel mee. Waarom? Omdat gezonde voeding ook zorgt voor een gezond brein. Bordje vol met gezond lekkers en genieten maar van dit recept naar meer geluk.

Lees ook: Dit effect heeft gezonde voeding op jouw brein

4. Omring jezelf met mensen die je graag ziet

vakantiekwaaltjes
Heb je de neiging om jezelf na een rotdag op te sluiten en te verstoppen op de zetel met je favoriete serie? Verander dit dan! Jezelf omringen met mensen die je graag ziet is het perfecte medicijn om van je rotgevoel af te geraken. De mensen die je het best kennen, weten perfect hoe ze je gedachten kunnen verzetten en hoe ze je kunnen helpen om jezelf beter te voelen. Geniet van de quality time en herlaad je goed humeur.

5. Denk aan de positieve dingen

 Heb je een baaldag? Schrijf dan kort op wat er wél positief is aan die dag en waarvoor je dankbaar bent. Dankbaarheid is een van de gevoelens die tot geluk leidt en als je heel eerlijk bent, dan weet je dat er elke dag wel iéts is waarvoor je dankbaar kan zijn. Eens je die positieve dingen in je hoofd hebt overlopen en je ze op papier geschreven ziet staan, gaat je brein automatisch focussen op dat lijstje. Daarin vind je meer geluk dan je zou denken. Probeer het maar!

Lees ook: Hoe positief denken je helpt bij mindfulness

Deze vijf nuttige tips leiden jou tot meer geluk.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"