Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
zonnecrème

5 misverstanden over zonnecrème die jouw huid in gevaar brengen

Nu meer en meer mensen terug op vakantie vertrekken en de zon in ons land ook weer meer schijnt, is het gevaar dat we verbranden groter. Dat komt omdat velen onder ons niet voldoende of zelfs geen zonnecrème smeren. Er bestaan dan ook veel misverstanden over dit verzorgingsproduct. Wij helpen 5 misverstanden over zonnecrème uit de wereld.

1. Je bruint niet door zonnecrème te smeren

natuurlijk bruin
Fout! Dit is ongetwijfeld een van de grootste misverstanden die er bestaan. Mensen smeren geen zonnecrème omdat ze schrik hebben dat ze dan geen mooi bruin kleurtje zullen krijgen. In realiteit zal die zonnecrème het bruinproces net op een betere manier laten verlopen en zal het zorgen voor een langdurig bruin effect. Zonder zonnecrème heb je nog steeds het risico om te verbranden.

2. Een verbrande huid wordt automatisch bruin

Fout! Wanneer je huid verbrand is, is dit een brandwond zoals een andere. Dat betekent dat je huid afsterft en vervolgens zal vervellen. Het fabeltje dat een verbrande huid bruin gaat zien na een tijd, is er een gevaarlijke. Elke brandwond is een aanslag op je lichaam. Smeren is de boodschap!

3. Je ziet er al bruiner uit dus de zonnecrème hoeft niet meer

zonnecrème
Fout! Dat je al wat bruiner ziet dan toen je op vakantie aankwam, houdt niet in dat je plots een extra beschermingslaag hebt. Een gebruinde huid geeft geen bescherming tegen de zon. Na verloop van tijd kan je wel je beschermingsfactor aanpassen, maar smeren moet je blijven doen.

4. Er is geen zon te zien dus ik smeer niet

Fout! Bij warme temperaturen is de zon altijd aanwezig, zelfs al het geen volledig heldere hemel is. Laat je niet vangen door de wolken. Wolken filteren slechts 50% van de UV-straling, je hebt dus nog steeds 50% kans om te verbranden.

Lees ook: Natuurlijk bruin dankzij deze 5 belangrijke tips

Vergeet niet dat je maar één huid hebt en dat het belangrijk is om die goed te verzorgen. Nu je de waarheid weet over zonnecrème ga je ongetwijfeld verantwoord smeren!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"