Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
olijven

Waarom zijn olijven gezond voor jouw lichaam?

Of olijven gezond zijn, vraag je je af? Er zijn verschillende spreads in het SkinnyLove assortiment die olijven bevatten en dat is natuurlijk niet zonder reden! De olijf is een heel gezonde vrucht die tal van voordelen biedt voor jouw lichaam. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder!

1. Olijfolie

kokosolie Olijven bevatten zeer veel vitamine E en andere krachtige antioxidanten zoals hydroxtyrosol en tyrosol. Die laatste komt het vaakst voor in olijfolie. Let op: bij gewone olijfolie worden deze gezonde stoffen en vitaminen niet toegevoegd. Extra vierge olijfolie bevat de meest gezonde vetten van de olijf en uit studies blijkt dat die vetten bloeddrukverlagend kunnen werken. Bijna alle Skinny Spreads bevatten extra vierge olijfolie om ze smeuïg te houden en te voorzien van deze gezondheidsvoordelen!

2. Sterke antioxidant olijven

Antioxidanten die zich in voedsel bevinden lijken het risico op hart-en vaatziektes en zelf kanker te verlagen. Olijven bevatten veel antioxidanten, die ontstekingsremmend werken. Zo kunnen ze de bacteriën die luchtweg- en maaginfecties veroorzaken verdrijven. Bloedonderzoeken bij deze mensen tonen aan dat zij hogere niveaus van serotonine bezitten. Serotine is een verzadigingshormoon dat ons een vol gevoel geeft. Het zit niet voor niets in sommige van onze verrukkelijke spreads.

3. Een bron van vitaminen en mineralen

Olijven bevatten maar liefst vijf broodnodige vitaminen en mineralen die ons lichaam goed kan gebruiken!
  • Vitamine E: Vruchten zoals olijven bevatten meestal een grote hoeveelheid van deze krachtige antioxidant.
  • IJzer: Zwarte olijven zijn een bron van ijzer, belangrijk voor het vervoer van zuurstof naar de rode bloedcellen.
  • Calcium: Het meest voorkomende mineraal in het lichaam. Het is essentieel voor de bot-, spier- en zenuwfunctie.
  • Natrium: Olijven bevatten vaak veel natrium. Dat komt omdat ze in zout water worden verpakt.

Lees ook: Je hormonen in balans houden lukt het behulp van deze vitaminen

Kortom: er zijn redenen genoeg om te bewijzen dat olijven gezond zijn!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"