Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
op vakantie gaan

5 redenen waarom vaker op vakantie gaan een topidee is

Wie graag op vakantie gaat, weet wat het met ons doet om even op een andere plek in de wereld te vertoeven. Regelmatig hebben we geen tijd, is het te druk en hebben we veel te veel verplichtingen om even tijd te maken om ergens anders tot rust te komen. Weg met die excuses vanaf nu. Dit zijn 5 redenen waarom vaker op vakantie gaan een topidee is.

1. Het is ontspannend

Een drukke en uitdagende job, de stress van een huishouden onder controle te houden, een ruzie met je partner, of een doordeweeks dipje: al die dingen zorgen voor stress. Daardoor is het moeilijk om jezelf te ontspannen in je eigen thuisomgeving, omdat je voortdurend geconfronteerd wordt met alle factoren die je die stress bezorgen. Vakantiegangers zijn daarentegen rustiger, energieker, gelukkiger en meer ontspannen. Inpakken en wegwezen!

2. Je kan jezelf heruitvinden

op vakantie gaan
Als je net een pijnlijke break-up achter de rug hebt of een andere tegenslag moet verwerken, is er even tussenuit gaan het beste wat je voor jezelf kan doen. Even weg van wat jou pijn doet en waar je mee moet leren omgaan. Dat geeft je tijd en ruimte om alles in het juiste perspectief te plaatsen. Nieuwe plekken geven jou ook nieuwe indrukken, waardoor je bepaalde zaken op een andere manier kan bekijken. Dat geeft jou de gelegenheid om even iemand anders te zijn en jezelf heruit te vinden.

3. Het stimuleert creativiteit

op vakantie gaan
Niet alleen om jezelf heruit te vinden, maar ook om nieuwe ideeën op te doen, is op vakantie gaan een topidee. Wie even ontsnapt aan die dagelijkse werkdruk in een ander land met andere gewoontes en andere uitzichten, zal geprikkeld vol inspiratie terugkeren naar het thuisfront. Die creativiteit die je meeneemt vanuit het buitenland zorgt voor meer inspiratie en een hogere productiviteit voor die volgende projecten wanneer je terug in je werk vliegt.

4. Buitenlucht is gezond

op vakantie gaan
Op een normale werkdag zijn we in het algemeen langer binnen te vinden dan buiten. Op vakantie, of het nu gaat om een koude of warme bestemming, zijn we doorgaans bijna de hele dag buiten. We liggen te rusten op het strand, wandelen door de onbekende straten, klimmen door de te ontdekken bergen of slenteren door de nieuwe stad. Dat heeft positieve effecten op ons humeur en onze gezondheid. Weg stress, weg zorgen!

5. Iets om naar uit te kijken

Heb je het gevoel dat je verdrinkt in het ene project na het andere? Zie je geen einde meer aan je deadlines? Maak je thuis een moeilijke periode mee? Dan is het misschien een goed idee om een vakantie te plannen. Op die manier heb je iets in het vooruitzicht wat niét met je werk of je relatie te maken heeft. Je hebt naast die deadline zelf nog een andere reden om zo hard mogelijk je best te doen en alles te geven: je weet dat je erna even kan ontspannen en tot jezelf kan komen. Heb jij al vakanties in je agenda staan?
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"