Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
productiviteit werk

5 goeie tips om je productiviteit op het werk te verhogen

Soms heb je zo van die dagen dat je niet weet met welke taak je eerst moet beginnen. Dat zorgt er vaak voor dat het even duurt voor je daadwerkelijk in gang geraakt. Het lijstje met to do's lijkt daardoor alleen maar langer... Gelukkig hebben wij vijf tips voor een productieve werkdag.

1. Maak een to-do list

Voor je echte werkdag begint, is het al handig om een overzicht te maken van de dingen die je zeker moet afkrijgen. Op die manier kan je er direct invliegen en weet je onmiddellijk waar je aan moet beginnen. Zo start je de dag meteen doelgericht en met een duidelijke focus, wat je werkprestaties bevordert.

2. Maak 's ochtends tijd voor jezelf

In plaats van in de ochtend te blijven liggen en nog wat te snoozen, sta je beter wat vroeger op om je dag al goed te starten. Je zal ervan verschieten hoeveel energie je haalt uit op je gemak te kunnen ontbijten en rustig te kunnen douchen in plaats van te rushen. Een rustig hoofd levert je een productieve en succesvolle werkdag op.

Lees ook: Daarom is snoozen écht geen goed idee

3. Begin met de moeilijkste taken

Herken je het dat je de minst leuke taken vaak blijft uitstellen? Geen goed idee! Hou er rekening mee dat je niet de hele dag lang klaarwakker bent. Plan bijvoorbeeld de moeilijkste taken die de meeste concentratie vereisen vroeg op de dag. Dan zit je nog fris in je hoofd en heb je die tegen de middag al achter de rug. Zo hou je de leukere taken nog over voor de rest van de dag.

4. Focus je op je taken

productiviteit werk
Als je op je werk komt, probeer dan ook meteen in de werkflow te geraken en te starten aan je to-do list. Sla die gezellige babbel even af en hou die voor tijdens de middagpauze. Zo kan je onmiddellijk beginnen. Zorg voor zo weinig mogelijk afleiding. Als je een drukke werkomgeving hebt waar het moeilijk is om je te concentreren, neem dan bijvoorbeeld oordopjes of een geluidsvrije koptelefoon mee. Op die manier kan je jezelf volledig op de werktaak focussen.

5. Ontspanning

De belangrijkste tip van allemaal: ontspanning is even belangrijk als inspanning. Neem zeker een middagpauze, maak een kort wandelingetje als je daar tijd voor hebt en vooral: vergeet je werk even. Volledig ontspannen en je gedachten verzetten, zorgt voor een boost van je productiviteit.

Lees ook: Gebrek aan inspiratie? Zo kan je creativiteit stimuleren

Dankzij deze tips werk jij die to-do list in no time af. Welke tips pas jij toe voor een productieve dag?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"