Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
superfood buik

5 x superfood tegen een bolle buik

Een bolle buik kan veel oorzaken hebben. Als je niet zwanger of ongesteld bent, ligt het waarschijnlijk aan je spijsvertering. Er ligt waarschijnlijk letterlijk iets 'zwaar op je maag'.

Ook frisdrank, verzadigde vetten en suikervervangers zoals aspartaam kunnen zorgen voor een onsierlijke bolle buik. Uit de greep gezonde foods voor een platte buik, pikken wij er 5 uit die je dagelijks eet en uitstekend hun werk doen:

1. Munt

Niet voor niets is een zogenaamd digestief theetje vaak een infusie van (peper)munt. Munt brengt je maag en darmen tot rust. Daarom nemen mensen met een gevoelige maag ook vaak druppeltjes etherische muntolie. Kauw gerust wat vaker op een muntblaadje of meng munt in je slaatjes.

2. Appel

superfood buik
Een appeltje voor de dorst? Klopt, want 's werelds populairste vrucht bestaat voor 85% uit water! Dankzij zijn grote hoeveelheid pectine, een oplosbare vezel die vetten en toxines sneller uit je lichaam verdrijven en andere fruitvezels voel je je sneller voldaan waardoor je minder gaat eten.

3. Pompelmoes

Pompelmoes is het perfecte fruit om je darmflora gezond te houden en het verlaagt je bloedsuikerspiegel, wat eetbuien en hongergevoel voorkomt. Het is dan ook geen toeval dat food creator Alain Indria grapefruit in zijn beroemde slanke drankje heeft gestopt.

4. Watermeloen

Net als komkommer (waar het familie van is) bevat watermeloen voor 93% uit water. Als je bij mooi weer elke dag een portie eet, houd je je darmen en maag gesmeerd. Ook de kalium uit de meloen houdt je buik strak. Wil je een slaatje waar je in no time vet mee verbrandt. Klik hier voor het recept. Smaakt erg lekker met wat munt als topping.

5. Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn toppers wat antioxidanten betreft. Hier vind je alles wat je er altijd al over wilde weten, maar nooit durfde te vragen. Net als appels zijn de besjes enorm rijk aan vezels en goed opgewassen tegen de bacteriën in je darmkanaal. Ze helpen daar ontstekingen tegen te gaan, wat niet onbelangrijk is want voor veel dokters is een onzuivere darm vaak de oorzaak van een opgeblazen buik. Maar even om zeker te zijn: deze slimme foods helpen, maar niet als je te snel eet en vergeet goed te kauwen. Claims als 'les je honger' kunnen eigenlijk helemaal niet.

Smoothies en voedsel waar je niet op moet kauwen zijn voor een slanke lijn niet interessant. Een leuze als 'chew your juice' is veel accurater, zowel wat je gezondheid als dieet betreft. Wie te snel eet en vergeet te kauwen, kan ondanks slimme eetkeuzes toch last krijgen van een opgeblazen, bolle buik.

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo