Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
meer lezen

6 doorslaggevende redenen om meer te lezen

We zitten vandaag meer op onze smartphone dan dat we nog eens iets echt vastpakken om te lezen. Toch zijn boeken of magazines wat ons betreft nog zeker niet verloren. Hier zijn 6 doorslaggevende redenen om meer te lezen!

1. Om te ontspannen

De belangrijkste reden waarom mensen nog steeds graag boeken of magazines lezen is omdat ze graag willen ontspannen. Een papieren versie in handen hebben, is ontspannender dan heel de tijd op ons schermpje scrollen. Leg die smartphone even weg zodat je ongestoord je favoriete artikels of verhaal kan doornemen!

2. Bredere woordenschat

meer lezen Meer lezen zal jouw woordenschat uitbreiden. Door veel te lezen, leert je brein nieuwe woorden in de juiste context. Daardoor krijgen meer woorden een plaatsje in jouw vocabulaire. Daarnaast krijgt ook je spellingsniveau een boost, want je zal onbewust leren hoe je het best zinnen vormt en waar je leestekens moet plaatsen. Je wordt er dus een heel pak slimmer door en je taalgevoel wordt sterker.

3. Betere nachtrust

Geraak je 's avonds moeilijk in slaap? Drink dan ongeveer een halfuurtje voor je wil gaan slapen het natuurlijke drankje SleepDust en neem je boek erbij in plaats van nog uren door je social media te scrollen. Het licht op smartphones houdt je langer wakker dan een papieren boek. Tijdens het lezen gebruik je bovendien de hele tijd je verbeelding, wat zonder dat je het door hebt veel energie van je vraagt. De moeite om eens te proberen!

4. Stimuleert creativiteit

meer lezen
Een boek lezen betekent dat je voortdurend je verbeelding gebruikt zonder dat je het zelf door hebt. Je blik glijdt gewoon over de woorden op het papier, maar je brein maakt meteen visuele voorstellingen van de personages en creëert verwachtingen over het verloop van het verhaal. Dat stimuleert je creativiteit en zorgt ervoor dat je na het lezen plots op nieuwe ideeën komt.

5. Betere concentratie

meer lezen
Aandachtig lezen vereist enige concentratie. Wie regelmatig leest, kan zich beter focussen op werktaken en andere concentratie gerelateerde bezigheden. Door af en toe even alleen met lezen bezig te zijn, kan je dus je productiviteitsniveau op het werk verhogen.

6. Minder stress

Een boek is ideaal om stress tegen te gaan of te voorkomen. Je zit even in een andere realiteit, niet langer in de echte wereld vol zorgen. Je kan even wegvluchten van het hectische leven en je focussen op het verhaal dat je aan het lezen bent. Een handig en effectief hulpmiddel voor minder stress.

Lees ook: Wist je dat dit mineraal het perfecte anti-stressmiddel is?

Hebben deze redenen jou overtuigd om meer te lezen?

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo