Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
citroen mooimaker

6 effectieve manieren om citroen als mooimaker te gebruiken

Dat citroenwater drinken gezond is en een gemakkelijke manier om je lichaam een boost te geven, moeten we jou vast al niet meer vertellen. De gele citrusvrucht met de zurige smaak zorgt voor een fris drankje. Daarnaast zorgt het citroensap evengoed voor een frisse huid. Dit zijn zes effectieve manieren waarvoor je citroen als mooimaker kan gebruiken.

1. Zuiverende moisturizer

citroen mooimaker
Een moisturizer is een speciale vochtinbrengende crème. Aan te raden voor mensen met een droge huid die de huid extra moeten bevochtigen. Citroenen zijn hiervoor een ideale natuurlijke vervanger, omdat ze sterke anti-bacteriële eigenschappen hebben. Daardoor zijn ze bruikbaar om de bacteriën die de huid uitdrogen weg te jagen. Een paar druppels citroenwater mixen met water is voldoende! Smeer dit vervolgens goed uit op je huid om deze te hydrateren.

2. Zwarte puntjes

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het zeker niet. Je kan die dure crèmes vanaf nu aan de kant laten liggen en citroen gebruiken om zwarte puntjes of mee-eters te doen verdwijnen. Citroen bevat vanzelfsprekend citroenzuur. Dat zuur bevat een vorm van alfahydroxyzuur dat de bacteriën verwijdert. Wanneer je jouw huid gereinigd hebt, wrijf je met een schijfje citroen op de plekjes waar het meeste zwarte puntjes zijn. Zo laat je het zuur optimaal inwerken. Meer heb je niet nodig!

3. Reiniging van de huid

verkoudheid snel weg
Het sap van een citroen met wat water is niet alleen bruikbaar als moisturizer, maar is ook handig inzetbaar om je huid grondig te reinigen. Drenk een watje in het water gemengd met citroensap en gebruik het zo als reinigingsdoekje voor je huid. Veel goedkoper, zelfde resultaat!

4. Scrub

Op zoek naar een natuurlijke scrub die je zelf kan maken? Dan meng je gewoon een eetlepel zout met een theelepel citroensap en een eetlepel water. Als je deze ingrediënten goed mengt, kan je het vervolgens op je gezicht smeren op de zones die jij wil. Masseer het korrelige mengsel zachtjes in je huid met je vingertoppen gedurende 2 à 3 minuten tijd. Spoel het vervolgens af met lauw water. Was je gezicht na een paar minuten opnieuw met koud water, zodat je poriën terug openstaan en de laatste restjes zeker verdwenen zijn. Bye bye overbodige bacteriën!

5. Wittere tanden

granaatappel gezond
Blijf je liever weg van kunstmatige producten die beloven jou tanden witter te maken? Probeer dan eens een mengsel van baking soda en citroensap. Gebruik een wattenstaafje om het goedje op je tanden te smeren. Vervolgens neem je jouw tandenborstel en scrub je het product heel hard over je tanden. Achteraf wel goed spoelen!

6. Meer glans

Citroenen behoren tot citrusvruchten en bevatten dus veel vitamine C. Die vitamine is essentieel voor een mooie en frisse huid. Het zal de huid er stralender doen uitzien door een extra boost aan de glans ervan te geven. Ook donkere plekjes op de huid kunnen hierdoor verlicht worden.

Lees ook: Dit is wat de mirakelvrucht papaja voor je huid doet

Zo kan je citroen als mooimaker gebruiken!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"