Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
activiteiten bij lenteweer

6 leuke outdoor activiteiten bij lenteweer

Nu het zonnetje weer in het land is en de lente uit de startblokken is geschoten, kunnen we eindelijk weer onze weekends buiten doorbrengen. Films kijken in de zetel of ons op een andere manier binnen bezighouden om warm te blijven, is weer even verleden tijd. Op zoek naar leuke outdoor activiteiten bij lenteweer? Lees dan snel verder!

1. Wandelen

activiteiten bij lenteweer

Niets ontspannender dan een gezonde wandeling door de natuur of de stad. Sleur je partner mee naar buiten en zoek eens naar wandelpaden in je buurt die zo mooi zijn wanneer de zon schijnt. Of waarom niet gewoon eens wandelen door de stad waarin je woont en ontdekken hoeveel mooier die plots wordt met het zonlicht erop. Wandelen is de perfecte manier om alles om je heen even te vergeten en te genieten van het goede lenteweer.

Lees ook: Stevig doorwandelen heeft dit effect op je lichaam

2. Fietsen

Wie geen fan is van wandelen, vindt bij fietsen het perfecte alternatief. Stippel een leuke fietsroute uit voor het gezin. Je kan bijvoorbeeld ergens naartoe fietsen om daar vervolgens een gezellig terrasje te doen, want jouw inspanning mag uiteraard beloond worden. Ook wie geen planner is, zit goed op het zadel van een fiets. Een spontaan fietstochtje zonder te weten waar je gaat eindigen, is even leuk. Wie weet op welke prachtige plekjes je terechtkomt!

3. Kajakken

Schuilt er een avonturier in jou? Kies dan voor outdoor watersport! Tijdens kajakken train je jouw buikspieren terwijl je neerzit en je jezelf probeert voort te duwen op het drijvende water. Ondertussen geniet je van het prachtige uitzicht en het zonnetje op je gezicht. Ook je armspieren zullen van deze work-out genieten. Al zijn de mentale voordelen minstens even groot als de fysieke voordelen. De endorfines die door de activiteit vrijkomen, stemmen jou ongetwijfeld in een goed humeur.

4. Urban exploring

Liever iets anders dan het klassieke wandelen? Ga dan eens voor urban exploring. Wat dit inhoudt? Onbekende plekken in jouw thuisstad of andere steden gaan ontdekken doe je te voet. Je bezoekt plaatsen die grensverleggend zijn en uit jouw comfortzone liggen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je over obstakels moet klimmen, wat het toch net dat tikkeltje uitdagender maakt dan een gewone wandeling. Je gaat als avonturier het onbekende tegemoet en voelt je een beetje een ontdekkingsreiziger. Een aanrader! Nog een voordeel? Je kan het overal doen, je zal versteld zijn van hoeveel leuke plekjes je in jouw buurt nog niet kende!

5. Joggen

activiteiten bij lenteweer
Voor wie buiten wil zijn en tegelijkertijd aan zijn conditie wil werken of gewoon fit wil blijven, is joggen als outdoor activiteit een winnaar. Bij lenteweer langs rivieren en natuurpaden joggen, doet je helemaal wegdromen. Je vergeet dat je aan het sporten bent door de heerlijke geur van vers gras en het geluid van fluitende vogeltjes op de achtergrond. Je gaat er geen spijt van hebben, beloofd!

6. Klimmen

Altijd al stevige en slanke benen willen hebben? Dan is klimmen de ultieme outdoor uitdaging voor jou. Wie actief klimt, verbrandt zo’n 700 calorieën per uur en traint zijn beenspieren ondertussen de hele tijd. Oké, klimmen in een zaal gaat ook, maar alles is leuker buiten (als de zon schijnt). Wel belangrijk dat je deze activiteit niet alleen doet en met de juiste begeleiding en kledij aan de slag gaat. Maar ain’t no mountain high enough, toch?

Als je toch liever een activiteit voor binnen hebt: Waarom een lenteschoonmaak in huis ons gelukkig maakt

Deze 6 leuke outdoor activiteiten bij lenteweer zorgen ongetwijfeld voor een topweekend. Dit is waarom wij verlangen naar goed weer!

Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo