Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
metabolisme boost

6 manieren om je metabolisme een boost te geven op oudere leeftijd

Op oudere leeftijd is het soms moeilijker om af te vallen en vertraagt de werking van ons metabolisme. Toch zijn er een aantal dingen die je kan doen, waardoor je ook op oudere leeftijd die overbodige kilo's kwijt kan spelen. Dankzij deze vier manieren kan je jouw metabolisme een boost geven.

Tijd voor een gezond leven

Eerst en vooral: het is nooit te laat om iets te doen aan je gewicht en om te starten met een gezonde levensstijl. Laat je zeker niet ontmoedigen door het feit dat je op oudere leeftijd soms iets langer zal moeten wachten om resultaten te zien. Elke verandering telt en zal na verloop van tijd zichtbaar zijn. Het metabolisme of de metabole snelheid heeft een invloed op hoe snel je lichaam reageert wanneer je je best doet om gewicht te verliezen. Deze metabole snelheid is grotendeels afhankelijk van de snelheid waarmee je schildklier functioneert. Wie een normale schildklierfunctie heeft, zal sneller reageren op een dieet. Mensen met een tragere schildklier reageren langzamer op een dieet. Het zal bij mensen van de laatste categorie dus langer duren voor ze resultaat zien. Maar vergeet niet: de aanhouder wint.

1. Ontbijt

blauwe bessen Wie 's ochtends tijdsgebrek heeft, komt snel in de verleiding om het ontbijt over te slaan. Toch is het belangrijk om je dag te starten met een maaltijd. Anders is de kans groot dat je meer verlangt naar ongezonde voeding en in de mist zal gaan met je dieet. Vijf maaltijden per dag zijn absoluut aan te raden: drie evenwichtige en gezonde maaltijden en twee gezonde tussendoortjes. Door je hieraan te houden, geraakt je metabolisme in een goed ritme. Heb je soms écht geen tijd om 's ochtends rustig te ontbijten? Zorg er dan voor dat je iets klaarlegt de avond ervoor dat je handig kan meenemen naar het werk. Denk aan Biologische crackers, een stuk fruit, de Craving Killer of wat gezonde confituur. Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn, zolang het maar gezond is!

2. Beweeg

metabolisme boost Ja hoor, hier zijn we weer met de tip 'beweeg'. Het is dan ook een efficiënte tip die sowieso een effect heeft op de snelheid van je stofwisseling. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wie 30 minuten beweegt en zo de hartslag verhoogt al ingrijpende effecten merkt op de gezondheid. Eén van deze effecten zal een lager cijfer op jouw weegschaal zijn. Voor diegenen die niet graag sporten: een wandeling met de hond kan even effectief zijn! Het belangrijkste is dat je lichaam gewend geraakt aan de beweging, waardoor je een sneller metabolisme krijgt en je vetverbranding sneller verloopt.

3. Hydrateer voldoende

Voldoende water drinken is eveneens goed om jouw metabolisme een boost te geven. Je lichaam heeft water nodig om optimaal te kunnen functioneren. Hoe meer water je drinkt, hoe beter je stofwisseling werkt. Ook natuurlijke extracten zoals SkinnyLove zijn ideaal om aan je water toe te voegen. Zo bevat je water niet alleen heel wat extra vitaminen en mineralen, maar krijgt het meteen ook een lekker smaakje.

4. Eet voldoende

Het is een foutieve gedachte dat je sneller afvalt wanneer je minder eet. Je lichaam heeft nog steeds energie nodig om optimaal te kunnen functioneren. Wat wel uitmaakt, is wàt je eet. Probeer het aantal calorieën dus niet te extreem te beperken, maar focus gewoon op de juiste aantal voedingsstoffen. Wie bijvoorbeeld groenten en fruit eet krijgt meer gezonde calorieën binnen. Dat is wat telt om je metabolisme een boost te geven en om gezond te kunnen afvallen.

Lees ook: Dit effect heeft gezonde voeding op jouw brein

Laat je op oudere leeftijd dus zeker niet ontmoedigen om te kiezen voor een gezonde levensstijl. Ook dan kan je jouw metabolisme boosten op een gezonde manier.

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"