Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
problemen vrouwen

5 problemen die alle vrouwen boven de 45 herkennen

Laat ons maar meteen van wal steken door te zeggen dat 45 nog piepjong is, maar je huid kan toch al problemen vertonen. Pak je echter kleine storingen nu al aan, zit je gebeiteld voor de komende jaren en ben je nog lichtjaren verwijderd van een slappe, gerimpelde huid. Aanpakken, die boel. Preventie is alles. Thank us later.

1. Een ruwe huid

Veel dames van midden 40 krijgen te maken met een ruwere huid. Ze voelt trekkerig aan en de poriën lijken groter. 'Smeren, smeren, smeren' is de boodschap die we dan altijd te horen krijgen. Oké, maar dan wel pas als je helemaal zeker bent over welk product bij je past. Twijfel je over je huidtype? Ga langs bij een dermatoloog of schoonheidsspecialist. Zij zullen je huid analyseren, want je huidtype en -toestand kan onder invloed van hormonen veranderen. Zo denk je misschien last te hebben van een droge huid, maar het kan ook zijn dat je huid alleen hydratatie mist. Om je huidkorrel te verfijnen, is niet alleen een dagelijkse reiniging belangrijk, ook maskertjes doen wonderen. De beste doe-het-zelf ideetjes vind je op deze plek.

2. Dunne wenkbrauwen

Misschien heb je er nu nog geen last van, maar met de jaren worden onze wenkbrauwen dunner. Wat kan je doen om ze mooi vol, en zelfs een beetje trendy borstelig te houden? Koop in de natuurvoedingswinkel een flesje castorolie. Die zit namelijk vol vetzuren en eiwitten om je wenkbrauwhaartjes te laten groeien. Neem na het reinigen een wattenstaafje. Dompel het in de olie en wrijf het over je wenkbrauwboog. Masseer daarna de olie nog even in met je vingertoppen. Ideaal voor je gaat slapen, want het werkt ontspannend en de olie kan de hele nacht zijn werk doen. Op zoek naar nog meer handige trucjes voor je wenkbrauwen? Lees dan vooral dit artikel.

3. Een vermoeide blik

Ook vrouwen van 20 klagen wel eens over wallen, maar we weten allemaal dat slapeloze nachten veel meedogenlozer zijn als je de 2 x 25 nadert. Het is waarschijnlijk de combinatie van een iets minder strakke huid en een vermoeide blik die ons de das omdoet. De redder in nood? Combineer je crème tegen wallen en kringen -voor overdag- met een balsem voor 's avonds. Maak er een ontspannend ritueel van. Breng de oogbalsem royaal aan op de huid rondom je ogen, als een soort maskertje. Verwijder na 20 minuten en ontdek hoe de dunne huid is opgeknapt. Om af te sluiten masseer je zachtjes enkele druppeltjes olie of serum in. Je bent nu klaar voor de nacht! En tot spijt van wie het benijdt... naast wat vaker rusten (herontdek de kunst van het hazenslaapje!) blijft ook voeding cruciaal. Schrap verzadigde vetten en suiker en drink wat vaker thee of water in plaats van koffie en alcohol. Gezonde, verse voeding doet wonderen om je huid op te frissen.

4. Gele tanden

problemen vrouwen
Na je veertigste worden je tanden poreuzer en gevoeliger voor vlekken. Probeer je tanden op natuurlijke wijze te bleken met kurkuma, zoals we je in dit artikel voorstellen. Wil je nog meer tips voor stralend witte tanden? Dan zijn deze 7 natuurlijke trucjes voor jou!

5. Futloze lokken

Dat haren verouderen is niet wetenschappelijk bewezen, maar veel vrouwen geven in de menopauze zelf aan dat hun haren dunner en futloos worden. Hoe kan je dit tegengaan? Door gezond te eten, en je kapper te vragen naar de juiste verzorging. Doe elke week een masker op, dat je minstens een hele nacht laat intrekken. Als je je haar kleurt, kies dan geen te donkere variant om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken. Haarvriendelijke voeding, bestaat dat? Inderdaad, gezond eten om je manen te beschermen heeft nog meer voordelen. Tenslotte geven we je nog even mee dat het geen zin heeft om je zorgen te maken over je leeftijd. Er is een wereld van kennis en middelen voorradig om mooi ouder te worden. Maak bewuste keuzes en geniet!
Vorig artikel Gierst koken als een pro doe je zo