Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gember maaltijden

6 tips om meer gember aan je maaltijden toe te voegen

Een stukje verse gember toevoegen aan een maaltijd of een drankje is vandaag bij veel mensen een gewoonte geworden. En dat is er zeker geen slechte, want het krachtige kruid levert heel wat voordelen op voor je lichaam. Zelfs een kleine portie van de gemberplant is voldoende. Hier vind je 6 tips om meer gember te gebruiken in je maaltijden.

Gember dagelijks gebruiken in je maaltijden? Goed idee! Voor ons kent dit krachtige kruid geen grenzen. Als je alle gezondheidsvoordelen ervan bekijkt, voeg jij ongetwijfeld vanaf nu zelf overal gember bij.

Lees ook: Gember is 10 x geneeskrachtiger dan je denkt: de top 10 gezondheidsvoordelen die jij nog niet kent

1. Stamppotjes

Gember op het menu vandaag? Voeg het kruid toe aan je stamppotjes vol heerlijke groenten met bijvoorbeeld wortels en rode kool. Ook in gerechten zoals een curry kan gember zorgen voor die extra spicy taste. Gooi het evengoed in je stoofpotje of je wokgerecht. Heb je wat tijd tekort? Gebruik dan het gemberextract Ginger BLAST. Gember is het nieuwe peper en zout!

2. Gemberthee

Gember mengen in je eetpatroon via een lekker warme thee is een eerste voor de hand liggende optie. Vervang je dagelijkse koffie eens door een warme thee met gember. Vind je het kruid net iets te spicy? Hou de gembersmaak dan subtiel en voeg nog citroen of kurkuma toe om de smaak wat te verzachten.

3. Koffie met gember

gember maaltijden
Voor wie een gemberthee net niet krachtig genoeg vindt om mee wakker te worden: voeg gewoon wat gember toe aan je koffie. Gebruik verse stukjes gember of strooi wat gemberpoeder over je latte. Meng alles daarna voor een optimale smaak. De combinatie van cafeïne en gember zal jou de hele dag lang zéker wakker houden.

4. SkinnyLove

Wie gemberthee of water geïnfuseerd met gember wat beu is, kan deze opties vervangen door SkinnyLove. Zowel in de ochtendkuur als in de avondkuur zit gember mee verwerkt. Elke dag twee kuren drinken, geeft je meer energie en gaat onnodige cravings tegen. Zo heb je ook ineens je dagelijkse hoeveelheid water binnen voor die dag.

5. Omelet

Wie SkinnyLove proof wil eten, eet best maar één ei per week. Wie zichzelf toch eens wil trakteren op een omelet, kan wat gember toevoegen aan zijn creatie. Kluts twee eieren met wat koriander en gember, smijt er nog courgette of paprika bij et voilà: een gezonde omelet vol heerlijke groenten met gember als de finishing touch.

Recept: Scramble zonder ei (klaar in 5 minuten!)

6. Gebak

We willen allemaal af en toe wel eens zondigen met een lekker stukje taart. Heb je er al eens aan gedacht om een groententaart te maken? Op die manier krijg je extra groenten binnen en heb je toch ook kunnen zondigen. Een snufje gember kan hier van pas komen om de smaak extra te verfijnen. Een stukje is ook geschikt als hartig ontbijt.

Lees ook: Groenten als ontbijt? 3 makkelijke en smakelijke manieren om het klaar te spelen

Dankzij deze 6 tips geniet jij van alle lichamelijke voordelen die gember te bieden heeft. Het was nooit eerder zo makkelijk om gember toe te voegen aan je maaltijden!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"