Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
trager leven

7 harde bewijzen dat een trager leven beter is

Met uitzondering van het openbaar vervoer, zijn heel wat dingen in het leven beter aan een zacht tempo. Deze dingen behoren alvast tot onze top 10:

1. Eten

Hoewel een guilty pleasure als een nachtelijke hamburger bij het stappen enorm lekker kan zijn, is zo'n bommetje vet een echte ramp om te verteren. Zeker als je het ook nog eens in 2 tellen naar binnen speelt. Maar ook als je elke dag je best doet om gezond te eten, zal een portie rauwkost zwaar op je maag liggen als je niet goed kauwt. Meer weten over het verband tussen kauwen en je spijsvertering? Lees ook: Fouten die zelfs de gezondste mensen maken.

2. Dansen

Vroeger moesten we altijd wachten tot op een feest de slows klonken. Waarom zou je het niet nú doen; lekker traag dansen? Al was het maar om te kijken wat het met je doet? Daag je partner uit: wie vindt er het snelst de openingsdans van je trouwdag terug in z'n playlist? De verliezer trakteert jullie volgende avondje uit.

3. Wakker worden

Neem het voorbeeld aan baby's. Zelfs al hebben die slecht geslapen, toveren ze nog een lachje op hun snoet. Waar we maar mee willen zeggen: neem de tijd om positief te starten, hoe woelig je nacht ook geweest is. Stel jezelf een positief doel. Het hoeft geen prestatie te zijn. Zeg bijvoorbeeld: om kwart voor zeven vanavond ga ik doen wat ik graag doe, en niets kan me tegenhouden!

4. Opstaan

Kom in elk geval niet als een paniekerig springveertje recht als de wekker afloopt. Draai je op je rechterzij en kom zo langzaam overeind. Dat is het minst belastend voor je spieren en je hart.

5. Drinken

Hoe vaak drink jij je kopje koffie of thee niet in een paar teugen op? Neem de tijd om, zoals de Italianen, zelfs met een espresso, een half uurtje zoet te zijn. Ben je pas begonnen met SkinnyLove? Voer dan je dosis geleidelijk aan op. En heb je de hele dag lang te weinig gedronken? Probeer dan de schade niet in te halen door het drinken van 2 liter op anderhalf uur tijd. Spreid je slokjes over de dag.

6. Vrijen

Oké, we hebben zeker niets tegen een vluggertje. Maar tantra moet je toch ook ooit in je leven uitproberen?

7. Lezen

Voor het gros van de bevolking speelt ongeveer de helft van het leven zich online af. Wanneer we de hele tijd lezen op een schermpje, schuimen onze ogen de pagina diagonaal af. Ga zo nu en dan ook 's rustig zitten met het spreekwoordelijke boekje in een hoekje. Dat heeft trouwens nog andere vitale voordelen!
Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"