7 onovertroffen voordelen van pompoenpitten
Wist je dat pompoenpitten vol voordelen zitten voor je gezondheid? De pompoen zelf is niet altijd in het seizoen; maar het is wel verstandig om zijn pitten het hele jaar door te eten. Wij vertellen je 7 x waarom:
1. Boordevol voedingsstoffen
Pitten van de pompoen zijn laag aan calorieën en bevatten vooral eiwitten en gezonde vetten. Naast vitamines en mineralen (zink, potassium en magnesium) zitten ze bovendien boordevol vezels, zoals je al kon lezen in dit artikel over het belang van vezels. Dankzij deze rijke mix van voedingsstoffen dragen de zaadjes bij tot een sterkere weerstand.
2. Anti-cholesterol
Pompoenpitten zijn een goede bron van fytosterolen. 100 gram pompoenpitten bevat 260 milligram van deze plantenstoffen. Ze helpen je cholesterolgehalte te verlagen.
3. Het zijn echte stresskillers
Chronische vermoeidheid en stress kelderen je natuurlijke hoeveelheid aan magnesium. Een kleine portie zaden van de pompoen 30 g is al genoeg voor de helft van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid van dit onmisbare mineraal. Magnesium speelt verder een belangrijke rol voor de gezondheid van ons hart en bloedvaten, en voor het behoud van sterke botten en gewrichten. Het samenspel van magnesium en vitamine K maakt van de zaadjes echte boosters voor je botstructuur.
4. Ze bevorderen een diepe nachtrust
Een handjevol pitten een perfecte laatavondsnack. In pompoenpitten zit namelijk de slaapverwekkende stof tryptofaan. Ben je een moeilijke slaper? Probeer eens of acupunctuur of voetreflexologie je kan helpen.
Lees ook: 6 factoren die de kwaliteit van je slaap verknallen.
Ook een natuurlijk drankje als SleepDust brengt soelaas.
5. Gunstig tijdens de menopauze
Onderzoek heeft uitgewezen dat olie van pompoenpitten de symptomen van de overgang kan verlichten: vrouwen hebben dan immers extra behoefte aan magnesium. Ook lijden ze vaak onder schommelingen van de bloedsuikerspiegel. Bovendien zorgen de Omega 7-vetten in de zaadjes er voor dat de huid en de vagina minder uitdrogen.