Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
pure voeding

7 overtuigende redenen om meer pure voeding te eten

Wie in de supermarkt rondloopt, komt jammer genoeg heel veel bewerkte voedingsmiddelen tegen. De verleiding is dan ook vaak groot om deze in het winkelkarretje te leggen en de pure voeding eerder links te laten liggen. Toch zal pure voeding jouw lichaam optimaal verbeteren. Wij verzamelden 7 overtuigende redenen om meer pure voeding te eten.

Wat is pure voeding?

Pure voeding is voeding op basis van zo weinig mogelijk ingrediënten. Het is vrijwel onbewerkt en vrij van chemische toevoegingen en toegevoegde suikers, maar wel rijk aan voedingsstoffen. Het is eigenlijk de soort voeding die we duizenden jaren geleden als mens al aten voor de hele industriële bewerkingsmechanismen erbij kwamen. Echte voeding houdt ons gezond en bevordert onze levenskwaliteit. Het verlengt eveneens onze levensverwachting. Hoe puurder, hoe beter.

1. Rijk aan belangrijke nutriënten

Onbewerkte biologische en plantaardige voeding bevat heel veel essentiële vitaminen en mineralen die nodig zijn voor een optimale gezondheid. Pure voeding is een natuurlijke bron van vitaminen, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen die je nodig hebt om je lichaam optimaal te laten functioneren. Een overdosis van gezonde voedingsstoffen? Onmogelijk!

2. Goed voor het hart

Pure voeding is rijk aan antioxidanten en andere voedingsstoffen die de hartgezondheid verbeteren. Denk hier onder andere aan het mineraal magnesium en de gezonde vetten die je lichaam nodig heeft om te functioneren. Deze bestanddelen voorkomen ontstekingen en hart- en vaatziekten. De antioxidanten maken bovendien je hart sterker en gezonder.

Lees ook: Dit verschil tussen een hartaanval bij mannen en vrouwen moet je kennen

3. Een mooiere huid

alcohol huid Naast het feit dat pure voeding de algemene gezondheid ten goede komt, is het ook een natuurlijke mooimaker van binnenuit. Het eten van meer groenten en fruit, verse vis en bonen vertragen de huidveroudering en zijn gunstig voor de elasticiteit van de huid. Verder profiteert ook de glow van de huid hiervan, aangezien je er veel stralender en minder vermoeid uitziet. Een mooie buitenkant start altijd vanuit een mooie binnenkant.

Lees ook: Dit is wat de mirakelvrucht papaja voor je huid doet

4. Het bevat gezonde vetten

Transvetten en bewerkte vetten die je terugvindt in bewerkt voedsel, oliën en andere ongezonde smeersels kan je best vermijden als je een gezonde levensstijl opteert. Natuurlijke vetten daarentegen zijn wel gezond en bovendien zelfs noodzakelijk als beschermlaag voor jouw organen. Die vetten heb je dus nodig om optimaal te kunnen functioneren. De gezonde of zogenaamde 'goede' vetten vind je terug in vette vis zoals zalm, haring of sardines of in gezonde zaden.

5. Een beter immuunsysteem

ziek Wie pure voeding verkiest boven bewerkte voeding, zal hier lichamelijk het verschil van ervaren. Pure voeding sluit beter aan met waar je lichaam écht behoefte aan heeft, waardoor deze voeding het risico op chronische ziekten helpt verlagen. Uit onderzoek blijkt dan ook dat wie puurder eet, een beter immuunsysteem heeft en minder ziek wordt.

Lees ook: De 6 ultieme tips waardoor je nooit ziek wordt

6. Betere darmflora

Onze darmen zijn het fundament van het lichaam. Onze voedingsstoffen worden er verteerd en opgenomen, het immuunsysteem herstelt zich hier en is bepalend voor ons humeur en de hormoonhuishouding. Gezonde en pure voeding zorgt ervoor dat de goede bacteriën in de darmen overheersen, waardoor de darmflora verbetert. Bewerkte voeding zorgt voor veel toegevoegde suikers en slechte vetten, wat de werking van de darmen in de war kan sturen.

7. Goed tegen overeten

pure voeding Wie als tussendoortje vlug een wafel vol toegevoegde suikers en ongezonde vetten verorbert, zal veel sneller opnieuw een hongergevoel ervaren en eigenlijk alleen maar méér zin krijgen om te eten. Wie daarentegen kiest voor onbewerkte en pure voeding zal langer verzadigd én sneller voldaan zijn. Een tussendoortje zoals de Craving killer dat uitsluitend bestaat uit gezonde kruiden, pitten, zaden en fruit is dus ideaal als pure snack.

Lees ook: Zijn tussendoortjes gezond of niet? Wel op deze manier!

Meer dan redenen genoeg om vanaf nu jouw winkelkarretje voor het grootste deel met pure voeding te vullen!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"