Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
gezonde keuzes

8 gezonde keuzes die je moet maken voor je 30 bent

30 worden is voor iedereen een mijlpaal. Je hoort niet meer echt bij de young adults, maar ook nog net niet bij de ouderen. Een tussenleeftijd dus waarop je nog zoveel keuzes kan maken. Wie gezond gedrag al een gewoonte maakt voor hij 30 wordt, is alvast op de goede weg om hier een leven lang van te kunnen profiteren. Hier vind je 8 gezonde keuzes die iedereen vanaf het dertigste levensjaar (of vroeger) zeker moet maken om gezond te leven.

1. Beweging die je leuk vindt

gezonde keuzes
Beweging is essentieel binnen een gezonde levensstijl, je kan dus maar beter voor een activiteit kiezen die je écht graag doet en die je daardoor lang volhoudt. Voldoende beweging verbetert niet alleen je conditie en je lichaam, maar ook je humeur en hoe goed je slaapt. Probeer verschillende dingen uit en blijf bij de activiteiten die jij het leukst vindt. Of dat nu over tennissen, wandelen, fietsen, zwemmen of iets anders gaat: alle beetjes helpen voor dat gezonde resultaat!

2. Voldoende water drinken

gezonde keuzes
Deze tip klinkt misschien heel cliché, maar is ook oh zo waar. Maak er al voor je dertigste een gewoonte van om voldoende water per dag te drinken en je zal hier je hele leven lang de voordelen van ervaren. Water heb je nodig voor verschillende processen in je lichaam, van je lichaam op temperatuur houden tot de spijsvertering. Het is heel belangrijk om genoeg water binnen te krijgen en je vochtpeil in evenwicht te houden.

3. Sta meer op

Hoe meer tijd we spenderen aan zitten, hoe meer risico we lopen op overgewicht, hartaandoeningen en diabetes. Ook je billen zullen in veel betere shape zijn wanneer je vaker rechtstaat. Als je bijna heel de dag op kantoor zit en je sport ervoor of erna, heeft dit zelfs amper tot geen effect op de staat van ons lichaam. Hup met die billen en vaker rechtstaan dus!

Lees ook: Makkelijke tips voor meer beweging op kantoor

4. Wees lief voor jezelf

gezonde keuzes

Je hebt maar één lichaam en dat draag je voor de rest van je leven mee. In plaats van voor de zoveelste keer jezelf af te breken terwijl je in de spiegel kijkt, probeer eens wat liever te zijn voor jezelf. Aan complexen kan gewerkt worden en onthoud dat niemand perfect is en iedereen wel iets heeft waar hij onzeker over is. Sta stil bij wat je lichaam allemaal wél kan en voor jou doet. Waardeer je eigen mooie en gezonde lichaam!

Lees ook: Dankzij deze 6 eenvoudige tips ga jij voor meer zelfliefde

5. Zeg nee tegen een crashdieet

vermoeidheid slecht voor dieet
Verspil je kostbare tijd op deze wereld vooral niét aan een crashdieet dat veel resultaat belooft, maar weinig resultaat oplevert. Probeer niet al die overbodige kilo's in één keer op een snelle manier kwijt te spelen, maar ga voor een oplossing op lange termijn door je hele levensstijl gezond te maken. Wie een crashdieet volgt, komt die verloren kilo's in no time weer bij. Wie kiest voor een gezond en evenwichtig voedingspatroon zal hier veel meer gezonde voordelen uithalen zowel lichamelijk als mentaal. Start bijvoorbeeld met een natuurlijk drankje zoals SkinnyLove als perfecte aanvulling op een gezonde levensstijl. Dit drankje doet jou makkelijk de nodige hoeveelheid water per dag binnenkrijgen en verandert je smaakpapillen, waardoor je op lange termijn geen drang meer hebt naar ongezonde voeding. Eén van de gezonde keuzes die je helpen om de gezonde weg succesvol te bewandelen.

6. Voel je nooit schuldig over voeding

maagverkleining
Heb je soms een schuldgevoel omdat je iets ongezonds hebt gegeten, terwijl je eigenlijk zo goed bezig was? Stop daarmee! Je hoeft je echt niet schuldig te voelen, omdat je zin had in iets en dat daadwerkelijk hebt gegeten. Af en toe eens cheaten moet zeker kunnen en dat betekent niet dat al jouw vooruitgang plots verpest is. Gezond leven is leven in balans en daar hoort af en toe eens jouw favoriete ongezonde maaltijd bij. Het leven is veel te kort om jezelf alles te ontzeggen.

7. Ga vaker naar buiten

gezonde keuzes
Wie meer tijd in de buitenlucht doorbrengt, is doorgaans veel gelukkiger dan wie het grootste deel van zijn dagen binnen spendeert. De buitenlucht maakt ons gelukkiger, creatiever en gezonder. Al is het maar een korte wandeling per dag, zorg ervoor dat je de nodige zuurstof en de nodige vitamine D buiten even gaat opsnuiven!

8. Geniet van de kleine dingen

Focus op de kleine dingen die het leven de moeite waard maken in plaats van vast te houden aan zaken die je ongelukkig maken. Die ruzie met je partner? Praat het uit. Een meningsverschil met een vriendin? Praat het uit. Probeer niet te veel in een negatieve sfeer te blijven hangen, zowel je gemoedsrust als je gezondheid zullen je hiervoor dankbaar zijn. Een van de belangrijkste gezonde keuzes die je kan maken!

Lees ook: Hoe positief denken je helpt bij mindfulness

Deze 8 gezonde keuzes zorgen ervoor dat jij een lang, gezond en gelukkig leven zal leiden! Hoeveel kan jij er al afvinken?

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"