Doorgaan naar inhoud
Doorgaan naar inhoud
ongezonde snacks weerstaan

Aan ongezonde snacks weerstaan lukt jou dankzij deze 4 handige trucjes

Je bent supergoed bezig: je hele koelkast is volgeladen met vers en gezond eten en je bent voldoende aan het bewegen. Je staat met goede moed op om ook deze dag weer gezond door te brengen. Plots heb je zin in al het ongezonde eten waar je maar aan kan denken. Dan is het soms moeilijk om vol te houden. Dankzij deze vier handige trucjes kan jij aan ongezonde snacks weerstaan.

1. Maak een boodschappenlijstje

ongezonde snacks weerstaan Als je met honger of met heel wat ongezonde cravings in de supermarkt rondloopt, is de kans groot dat je met heel wat zoete of zoute snacks in je mandje zal terugkeren naar huis. Stel daarom altijd op voorhand een boodschappenlijstje op met een aantal gezonde opties om te snacken, zodat je voortdurend gezonde tussendoortjes in huis hebt die jouw lichaam een meerwaarde opleveren wat voedingsstoffen betreft. Denk aan vers fruit, heerlijke groenten of de Craving killer. Zo is het makkelijk om ongezonde snacks te weerstaan.

Lees ook: Zin in snacks? Dit is waarom je altijd verlangt naar te zoet of te zout eten

2. Kom voorbereid

 Moet je een hele dag werken? Ga je op daguitstap? Kom dan voorbereid en neem je zelf gekochte tussendoortjes mee. Op die manier ben je meer geneigd om op te eten wat je hebt meegenomen en zelf hebt klaargemaakt. Zo is de verleiding kleiner om nog iets anders ongezond aan te kopen op locatie en jouw gezond tussendoortje vervolgens weg te smijten. Food waste daar doen we niet aan mee, toch?

Lees ook: 3 tips voor het volhouden van je dieet tijdens de drukke werkweek

3. Drink voldoende water

Wanneer je zin hebt in iets ongezonds tijdens de dag, is de kans groot dat je eigenlijk niet écht honger hebt. Verwar zin in eten niet met echte honger. Ga eens na wat je die dag al van maaltijden hebt gegeten. Als je dan tot de conclusie komt dat je maaltijden niet voldoende vullend waren, kan je kiezen voor een gezond tussendoortje om je energieniveau aan te vullen. Heb je eigenlijk wel genoeg gegeten? Drink dan een glas water. Hoe meer water je trouwens doorheen de dag drinkt, hoe meer voldaan je zal zijn en hoe minder zin je krijgt in overbodige snacks. Geen fan van droog water? Voeg dan het natuurlijke extract SkinnyLove toe aan je water voor een extra smaakje. Wedden dat je water op is voor je het weet?

Lees ook: Heb je altijd honger? Dan moet je dit aanpassen aan je eetpatroon

4. Onthoud waarom je het doet

tips voor meer motivatie Wees eens eerlijk: ga je jezelf achteraf echt beter voelen als je toch voor die ongezonde snack bent gegaan? Als je jezelf de hele tijd op iets aan het verlekkeren bent en probeert om jezelf iets te ontzeggen, is de kans groot dat je achteraf spijt hebt dat je niet gewoon hebt volgehouden. Onthoud waarom je kiest voor een gezonde levensstijl. Wanneer je hier lang genoeg mee bezig bent, zullen die cravings naar ongezonde dingen vanzelf verdwijnen, omdat je beseft dat gezonde voeding even lekker kan zijn en bovendien meer vult. Onthoud dus waarom je het doet.

Lees ook: 4 makkelijk toepasbare tips voor meer motivatie

Zo kan jij probleemloos gezonde snacks weerstaan, maar vergeet vooral niet dat je heel af en toe ook écht eens mag zondigen. Anders zal je het niet volhouden, het is de bedoeling dat je een balans vindt. Denk goed na over wat en wanneer je zondigt, want dat ongezonde eten moet het wel waard zijn natuurlijk!

Vorig artikel Overgewicht is veel meer dan enkel een paar kilo's te veel: "Ik word zo verdrietig als ik afkeurende blikken krijg toegeworpen als ik chips in mijn boodschappenwagen leg"